Dvě hladké výhry Muchové a Vondroušové. Češky vedou v baráži nad Kanadou po prvním dni 2:0

České tenistky vedou po úvodních dvouhrách v baráži Fed Cupu nad Kanadou 2:0. Druhý bod přidala na antuce v Prostějově Markéta Vondroušová výhrou 6:4, 6:1 nad Leylah Fernandezovou. V první dvouhře si Karolína Muchová v Národním tenisovém centru Morava poradila s Rebeccou Marinovou a zvítězila 6:3, 6:0.

Prostějov (Aktualizováno: 16:44 20. 4. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Jednička české reprezentace v barážovém utkání s Kanadou Markéta Vondroušová | Foto: Toru Hanai | Zdroj: Reuters

Svěřenkyně kapitána Petra Pály dělí jedna výhra od udržení mezi elitou. V neděli by měly od 12.00 nastoupit týmové jedničky Vondroušová a Marinová, po nich je v plánu duel Muchové s Fernandezovou a případně závěrečná čtyřhra.

Muchová do svého zápasu vstoupila aktivně a hned v prvním gemu ukořistila podání osmadvacetileté Kanaďanky. Ta se ale špatným úvodem nenechala zaskočit a v následující hře si vzala podání zpět.

Rande s fanouškem i trefený rozhodčí. Budoucnost kanadského tenisu je ale i přesto růžová

Číst článek

Festival ztracených podání ale pokračoval i nadále a první udržený servis viděly ochozy prostějovského kurtu až ve čtvrtém gemu, který vyhrála Muchová a vedla 3:1. 

Soupeřka ale dokázala snížit a v následujícím gemu přes shodu vyrovnala na 3:3. Dvaadvacetiletá Češka ale opět předvedla kvalitní hru na returnu a soupeřku brejkla. 

První sadu nakonec olomoucká rodačka získala za 53 minut výsledkem 6:3.

Začátek druhého dějství byl mnohem jednostrannější. Muchová soupeřce za první tři hry povolila jen čtyři míčky a po dvanácti minutách šla do vedení 3:0.

Česká fedcupová dvojka ale na tempu neubírala a kanadské soupeřce nadělila po čtyřiadvaceti minutách kanára. Zápas tak vyhrála 6:3 a 6:0 a poslala český tým do vedení.

Devatenáctiletá Vondroušová se ocitla poprvé v roli české jedničky a zápas zvládla o čtyři minuty rychleji než Muchová. Proti mladičké soupeřce ale musela ukázat hodně ze svého umění 47. hráčky žebříčku.

V domácím výběru chybějí Petra Kvitová, Karolína Plíšková i světová deblová jednička Kateřina Siniaková. Kanaďanky přijely bez zraněné komety sezony Biancy Andreescuové i bez někdejší finalistky Wimbledonu Eugenie Bouchardové.

Češky hrají baráž poprvé od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly do elitní Světové skupiny a následně získaly šest titulů během osmi let.

Baráž tenisového Fed Cupu v Prostějově (antuka):
ČR - Kanada 2:0
Muchová - Marinová 6:3, 6:0
Vondroušová - Fernandezová 6:4, 6:1.

ČTK, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme