Fed Cup odstartuje Muchová proti Marinové. Po ní půjdou na kurt Vondroušová s Fernandezovou

Karolína Muchová rozehraje baráž tenistek o Světovou skupinu Fed Cupu s Kanadou. V úvodní sobotní dvouhře se při své premiéře v soutěži na antuce v Prostějově střetne od 13:30 s Rebeccou Marinovou. Ke druhé dvouhře nastoupí Markéta Vondroušová s šestnáctiletou Leylah Fernandezovou.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Petr Pála a tenistka Markéta Vondroušová

Kapitán Petr Pála a tenistka Markéta Vondroušová | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

V neděli se v Národním tenisovém centru Morava střetnou od 12:00 týmové jedničky a po nich dvojky. Do čtyřhry jsou nahlášeny Barbora Krejčíková s Marií Bouzkovou. V nedělních zápasech můžou kapitáni udělat v nominacích změny. V českém týmu by tak mohla dostat šanci i s kariérou se loučící Lucie Šafářová.

„Přiklonil jsem se ke Karolíně. Má odehráno a ty těžší zápasy hrála dobře. Její hra se mi líbila i na antuku,“ řekl Radiožurnálu kapitán Petr Pála

Šafářová se v Prostějově rozloučí s Fed Cupem. ‚Připadám si jako babička,‘ říká 32letá tenistka

Číst článek

Češky čeká baráž poprvé od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly do elitní Světové skupiny a od té doby získaly šest titulů během osmi let. Otázkou je, zda se bude skutečně sestupovat. Mezinárodní tenisová federace ITF uvažuje o rozšíření soutěže na 16 družstev. Rozhodnutí padne během Roland Garros.

Oba týmy jsou v Prostějově bez nejlepších hráček. V domácím výběru chybějí Petra Kvitová, Karolína Plíšková i Kateřina Siniaková. Kanaďanky přijely bez zraněné komety sezony Biancy Andreescuové i bez někdejší finalistky Wimbledonu Eugenie Bouchardové.
Kanadu tenistky ve Fed Cupu porazily ve všech šesti vzájemných zápasech. Naposledy zvítězily v prvním kole před čtyřmi lety.

„Jsem poprvé jednička a samozřejmě všichni čekají, že lehce vyhrajeme, protože jsme žebříčkově lepší. Myslím ale, že budou nepříjemný,“ zhodnotila Vondroušová

Začíná Karolína Muchová proti kanadské jedničce Rebece Marino

13:23 – 19. 04. 2019

5

Los baráže Fed Cupu ČR - Kanada (antuka, Prostějov):
Sobota 20. dubna: 13:30 Muchová (106. WTA) - Marinová (184.), Vondroušová (47.) - Fernandezová (376.).
Neděle 21. dubna: 12:00 Vondroušová - Marinová, Muchová - Fernandezová; Bouzková, Krejčíková - Dabrowská, Fichmanová.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme