'Pokusíme se o zázrak.' Fedcupovou taktiku Švýcarek nachystá Martina Hingisová

Švýcarské tenistky se ve víkendovém fedcupovém utkání pokusí v souboji s Českou republikou zaskočit domácí favoritky. K tomu by je z lavičky mohla dovést trenérka Martina Hingisová. Přítomnost bývalé světové jedničky v singlu i v deblu může Švýcarkám pomoci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Hingisová se loučí s Andreou Hlaváčkovou i celou svou kariérou

Martina Hingisová | Foto: Jeremy Lee | Zdroj: Reuters

„Martina měla na kurtu kouzlo, že četla hru, takže se jim to možná bude snažit sdělit z lavičky. Myslím, že taktiku na nás Martina vymyslí dobře,“ říká podle Radiožurnálu Barbora Strýcová.

Zahrála si s Federerem, porazila obě sestry Williamsovy. Češky čeká i Švýcarka se slovenskými kořeny

Číst článek

Bývalá světová jednička ukončila kariéru teprve v loňském roce, ale u švýcarského týmu zůstala jako trenérka. Třeba i proto, že v této pozici bude méně vytížená. 

„Je to něco jiného být přímo v tom, nebo u toho. Cestování a to všechno už mi nechybí. Fedcupové týdny jsou dva nebo tři za rok,“ říká Martina Hingisová.

Češky patří před víkendovým soubojem k favoritkám, nicméně jejich kapitán Petr Pála vliv Švýcarky nepodceňuje. Zároveň připomíná, že poslední vzájemné utkání jeho svěřenkyně vyhrály i s Hingisovou na kurtě.

„Když hrála naposledy v Lucernu, bylo vidět, že zasahovala do taktiky. Nestačilo to, tak doufám, že to nebude stačit ani z té lavičky,“ usmívá se Petr Pála.

Samotná Hingisová si uvědomuje, že souboj s českým týmem bude pro Švýcarky náročný. Na druhou stranu ví, že v týmových soutěžích může outsider favorita zaskočit.

„Ve Fed Cupu se mohou stát zázraky a na to věříme,“ směje se Hingisová. „Viděli jste Bělorusko. S hráčkami, které nebyly ani ve stovce, porazily nás a dostaly se do finále. Všechno je možné, tak se také pokusíme o menší zázrak.“

 Fedcupové utkání Česko - Švýcarsko se hraje v sobotu a v neděli v Praze. Už zítra se vylosuje, kdo proti komu nastoupí. V české nominaci jsou Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, Švýcarsko reprezentují Belinda Bencicová, Timea Bacsinszká, Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme