Německo - Česko 1:4. Češky jsou ve finále Fed Cupu, kde si zahrají s USA. Rozhodující bod zařídila Kvitová

Petra Kvitová výhrou nad Angelique Kerberovou potvrdila vítězství českých tenistek v semifinále Fed Cupu. Tým kapitána Pály vyhrál 3:1 a postoupil do listopadového finále.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart (Aktualizováno: 16:16 22. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězné gesto Petry Kvitové po 30. fedcupové výhře

Vítězné gesto Petry Kvitové po 30. fedcupové výhře | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: agentura Reuters

Petra Kvitová na antuce ve Stuttgartu potvrdila svou pověst lvice a týmové hráčky. Ve čtvrtém zápase semifinále Fed Cupu porazila bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou dvakrát 6:2 a zařídila rozhodující třetí bod.

Tým kapitána Petra Pály postoupil do finále, které bude v listopadu hostit v domácím prostředí. Soupeřkami budou buď Američanky, nebo Francouzky. 

'Německo mi nevadí, ale němčinu jsem zavrhla.' Plíšková hraje proti zemi, kde jako malá trénovala

Číst článek

Třicáté fedcupové vítězství získala Petra Kvitová na antuce a navíc proti bývalé světové jedničce. Angelique Kerberová byla od začátku zápasu viditelně nervóznější a poprvé si udržela podání až ve chvíli, když v prvním setu snižovala na 2:4. V tu chvíli už byla „lvice“ z Fulneku rozjetá.

Aktuální světová desítka neztratila přesnost a trpělivost ani v poslední hře prvního setu, když Němka hodně riskovala podání. Kvitová využila druhý setbol a Česku v tu chvíli zbývala poslední sada k postupu.

Ta trvala necelou půlhodinu. Kerberová se držela jen do stavu 2:2, pak vyhrála čtyři hry v řadě, posledním returnem donutila zahrát Němku mimo kurt a mohlo se slavit.

Kapitán Petr Pála, realizační tým a čtyři tenistky – Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková si pak mohli užít vítězný taneček přímo na stuttgartském kurtu. Finále je čeká v domácím prostředí 10. a 11. listopadu.

„Jsem na 99,9 procenta přesvědčen, že finále bude v O2 areně. Už jsme si udělali nějakou blokaci. Holky si to zaslouží a chceme jim přitáhnout co nejvíc diváků. 14tisíc diváků je trošku jiná atmosféra, než kdybychom hráli v hale, která má kapacitu pět tisíc,“ řekl šéf agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.  

Zatímco v sobotním zápase vyřídila Karolína Plíšková Angelique Kerberovou za 62 minut, aniž by soupeřku pustila k brejkbolu, nedělní souboj jedniček trval ani ne hodinu a tentokrát jednoznačně vládla Němka. Julia Görgesová vyhrála 6:4 a 6:2.

Görgesová musela zvítězit, pokud chtěla posunout semifinále do čtvrtého zápasu, ale s tlakem se dokázala vyrovnat. Výborně podávala, při vlastním servisu nedala Plíškové jedinou šanci, a sama útočila při servírovacích gemech české jedničky.

První německý brejk přišel za stavu 1:1 a světová jedenáctka po 28 minutách proměnila první setbol. Druhá sada trvala stejně dlouho, jen Plíšková přišla o podání hned dvakrát. Julia Görgesová vyhrála 6:4 a 6:2.

Poslední zápas dopadl také pro české tenistky. Němky Görgesová s Grönefeldovou závěrečný debl proti páru Strýcová, Siniaková za stavu 5:7 vzdaly.

Soupeřkami českých tenistek v listopadovém finále Fed Cupu v Praze budou úřadující šampionky Američanky, jež vyhrály semifinále ve Francii.

Semifinále tenisového Fed Cupu ve Stuttgartu (hala, antuka):
Německo - ČR 1:3 po čtvrté dvouhře
Görgesová - Karolína Plíšková 6:4, 6:2, Kerberová - Petra Kvitová 2:6, 2:6.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme