‚Chci, aby trofej zůstala v USA.‘ Finále Fed Cupu proti Česku si možná zahraje i Serena Williamsová

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová by ráda nastoupila za obhájkyně titulu Američanky ve finále Fed Cupu proti českým tenistkám. Bývalá světová jednička to řekla po čtvrtfinále ve Wimbledonu. Duel o titul se uskuteční v pražské O2 areně 10. a 11. listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka  Serena Williamsová

Tenistka Serena Williamsová | Foto: Charles Platiau | Zdroj: Reuters

„Ráda bych hrála. Chci, aby trofej zůstala ve Spojených státech,“ uvažovala Serena Williamsová na tiskové konferenci v londýnském All England Clubu. „Hraje se v Česku, tam jsem, myslím, nikdy nebyla,“ uvedla šestatřicetiletá tenistka.

Roger Federer končí na Wimbledonu ve čtvrtfinále, v pěti setech podlehl Kevinu Andersonovi

Číst článek

Po loňském narození dcery nastoupila ve Fed Cupu do čtyřhry za rozhodnutého stavu v 1. kole proti Nizozemkám se sestrou Venus. Ve Fed Cupu vyhrála všech svých třináct dvouher a celkově má bilanci 16:2.

V semifinále Serena Williamsová nehrála a s kapitánkou Kathy Rinaldiovovou o případném startu ve finále ještě nemluvila. „Snad se do nominace dostanu, protože teď hraje výborně hodně Američanek,“ řekla aktuálně 181. hráčka žebříčku, která se ale po Wimbledonu posune minimálně k padesátce. „Hraje se až v listopadu, takže mám čas, abych své postavení vylepšila,“ doplnila.

Američanky jsou s osmnácti tituly rekordmankami soutěže. Serena Williamsová ale slavila triumf pouze jednou při své premiéře v soutěži v roce 1999. Tehdy si ale v Los Angeles zahrála pouze čtyřhru za rozhodnutého stavu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme