Německo - Česko 0:2. Kvitová i Plíšková smetly své soupeřky ve dvou setech

České tenistky vedou v semifinále Fed Cupu nad Německem po prvním dni už 2:0. První bod získala Petra Kvitová, která za hodinu a dvě minuty porazila Němku Julii Görgesovou 6:3 a 6:2. Druhý bod získala přeci jen větší bitvě nad Angelique Kerberovou česká jednička Karolína Plíšková. Zvítězila v poměru 7:5 a 6:3.

Aktualizováno Stuttgart (Aktualizováno: 15:03 21. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na antuce ve Stuttgartu

Petra Kvitová na antuce ve Stuttgartu | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: agentura Reuters

Když Petra Kvitová nastoupí k úvodnímu zápasu fedcupového programu, zpravidla přinese do kabiny bod. Do vedení dostala český tým i při semifinále v Německu, když na úvod víkendu vyřídila německou jedničku Julii Görgesovou.

'Bude to nálož.' Grandslamové vítězky jsou ve Fed Cupu proti Němkám dvojkami, jde o finále v Praze

Číst článek

Tenistka z Fulneku během zápasu předvedla dvě pětigemové vítězné série. Tou první vyřešila horší vstup do utkání, příliš se jí nedařilo, přišla o podání a prohrávala 1:3, pak ale zpřesnila hru a za 34 minut vyhrála první sadu 6:3.

Druhý set byl ještě rychlejší. Julia Görgesová sice šla do vedení, jenže rozjetou Češku nedokázala zastavit.

Kvitová skvěle returnovala, když si proti německému servisu postupovala na antuce víc do kurtu, dostávala tak domácí jedničku pod tlak.

Svůj první mečbol proměnila světová desítka po hodině a dvou minutách. Vyhrála 6:3, 6:2 a získala Česku první bod na cestě do finále.

Karolína Plíšková zvládla druhé sobotní semifinálové utkání proti neoblíbené soupeřce Angelique Kerberové skvěle. K zisku setů ji v obou případech stačil jediný brejk, protože sama servírovala skvěle a nepustila německou tenistku k jedinému brejkbolu.

Ve druhé sadě ještě Němka bojovala, když si za stavu 2:4 snažila vzít ztracené podání zpět. Gem tak šel přes pět shod, ovšem Plíšková ho nakonec ukončila dvěma nechytatelnými servisy.

Česko tak vede nad Německem 2:0 a v neděli stačí našim reprezentantkám získat jediný bod.

V 11 hodin je na programu utkání týmových jedniček Plíškové proti Görgesové, případně poté Kvitová proti Kerberové. Na závěr by se případně hrála čtyřhra.

Vedení 2:0 na zápasy české tenistky nikdy neztratily.

vman, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme