Pohár Billie Jean Kingové patří poprvé v historii tenistkám Švýcarska, ve finále zdolaly Australanky

Švýcarské tenistky vyhrály poprvé v historii Pohár Billie Jean Kingové. Semifinálové přemožitelky českého výběru porazily ve finále týmové soutěže dříve známé jako Fed Cup Austrálii. Rozhodující druhý bod v Glasgow získala olympijská šampionka z Tokia Belinda Bencicová.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow (Skotsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězky Poháru Billie Jean Kingové 2022

Vítězky Poháru Billie Jean Kingové 2022 | Foto: Ed Skyes | Zdroj: Reuters

Švýcarky poslala v úvodní dvouhře do vedení Jil Teichmannová, která zdolala Storm Sandersovou 6:3, 4:6, 6:3. Bencicová poté souboji týmových jedniček porazila Ajlu Tomljanovicovou hladce 6:2, 6:1. Čtyřhra se za rozhodnutého stavu hrát nebude.

Tenistky končí v Poháru Billie Jean Kingové v semifinále, stejně jako před rokem nestačily na Švýcarky

Číst článek

Pětadvacetiletá Teichmannová vstoupila do utkání brejkem ve čtvrté hře a díky stoprocentním servisu se ujala vedení. Sandersová se ve druhém setu zlepšila na returnu a díky třem prolomeným podáním si vynutila pokračování.

Rozhodující set ale patřil opět Teichmannové. Pětatřicátá hráčka světa využila tři brejky, přičemž po dvou hodinách a 27 minutách proměnila první mečbol. V zápase si pomohla osmi esy.

Bencicová dala soupeřce šanci jen v úvodu prvního setu, když nepotvrdila první brejk. Pak už na kurtu kralovala, zatímco Tomljanovicová kupila nevynucené chyby.

Těch nakonec nasbírala 26 oproti pouhým deseti vítězným míčům. Pětadvacetiletá Bencicová sebrala soupeřce šestkrát podání a po hodině na 18 minutách mohla s týmovými kolegyněmi začít slavit.

Švýcarské tenistky proměnily v zisk titulu třetí finálovou účast. Dosud o něj neúspěšně usilovaly v roce 1998 s Martinou Hingisovou v sestavě a vloni, kdy v Praze nestačily na Rusko. Australanky musí na osmý titul dál čekat, naposledy triumfovaly v roce 1974.

Finále tenisového Poháru Billie Jean Kingové v Glasgow:

Švýcarsko - Austrálie 2:0

Teichmannová - Sandersová 6:3, 4:6, 6:3, Bencicová - Tomljanovicová 6:2, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme