Tenistka Schiavoneová vyhrála životní zápas. ‚Podstoupila jsem chemoterapii, ale stále dýchám.‘

Bývalá světová čtyřka ženského tenisu a vítězka French Open z roku 2010 Italka Francesca Schiavoneová se po delší pauze ozvala fanouškům na sociálních sítích. V emotivním videu popsala, že v minulých měsících podstoupila chemoterapii, protože jí lékaři diagnostikovali rakovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová | Zdroj: Profimedia

V roce 2018 oficiálně ukončila profesionální tenisovou kariéru, chtěla se vrhnout na roli trenérky a vychovat grandslamovou vítězku. Takový byl její tehdejší sen, ale osud si pro devětatřicetiletou Italku připravil něco úplně jiného.

Hokejový bojovník z Liberce. Jiří Průžek překonal rakovinu, vrátil se na led a je oporou týmu

Číst článek

„Ahoj všichni, po téměř 7 až 8 měsíční odmlce od sociálních sítí od světa, bych se s vámi chtěla podělit o to, co se mi přihodilo. Diagnostikovali mi rakovinu,“ říká na videu, které umístila na svůj twitter a pokračuje.

„Podstoupila jsem chemoterapii, bojovala v těžké bitvě a stále dýchám. Já ten zápas vyhrála a teď jsem zpátky,“ dodala rodačka z Milána.

Během své hráčské kariéry vyhrála Schiavoneová třikrát Fed Cup, na okruhu WTA získala ve dvouhře celkem osm titulů a třikrát si zahrála na olympiádě.Na světovém žebříčku ve dvouhře byla nejvýše na čtvrtém místě a to v lednu v roce 2011.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme