Krejčíková si poprvé v kariéře zahraje grandslamové osmifinále, Siniaková padla s nasazenou Bertensovou

Tenistka Barbora Krejčíková se poprvé v kariéře dostala ve dvouhře do grandslamového osmifinále. Češka dnes porazila ve 3. kole antukového Roland Garros Bulharku Pironkovovou 5:7, 6:4 a 6:3. V Paříži naopak skončila Kateřina Siniaková po prohře s pátou nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska dvakrát 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková na tenisovém French Open.

Barbora Krejčíková | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná deblová grandslamová šampionka Krejčíková sice ztratila po hodině první set, ale trpělivou hrou dokázala zápas otočit. Třetí set rozhodla brejkem hned v první hře a zápas ukončila po dvou hodinách a 38 minutách.

‚Aspoň máme trošku obměnu.‘ Kvitová na Roland Garros potkává soupeřky, se kterými předtím nehrála

Číst článek

"Byl to velmi těžký zápas. Podmínky byly zase náročné, ale užívala jsem si, že hraju poprvé třetí kolo na grandslamu ve dvouhře a bojovala o každý míč. Nakonec jsem měla štěstí, vyhrála jsem a jsem nadšená," řekla Krejčíková novinářům.

Krejčíková (114. WTA) má šanci dostat se i do čtvrtfinále, jelikož její další soupeřkou bude Nadia Podoroská z Argentiny, 131. hráčka světa.

Utkání Siniakové bylo přesunuto na centrkurt a mělo jasný průběh. Siniaková sice začala brejkem podání favoritky, ale víckrát už soupeřku o servis nepřipravila. Sama přišla o podání šestkrát, udělala 26 chyb a odešla poražena za 58 minut.

Thiem i Nadal suverénní

Vítěz US Open Dominic Thiem neztratil ani ve třetím utkání set. Rakouský tenista měl s Norem Casperem Ruudem problém jen v úvodu utkání a po výhře 6:4, 6:3, 6:1 postoupil do osmifinále. Bezchybnou bilanci dál drží i nejvýše nasazená Rumunka Simona Halepová, která ve 3. kole deklasovala Američanku Amandu Anisimovovou 6:0, 6:1.

Jednoduše zvládl třetí kolo také obhájce titulu Rafael Nadal a jeho dalším soupeřem bude americký mladík s českými kořeny Sebastian Korda.

Šampionka Roland Garros z roku 2018 Halepová dokonale oplatila devatenáctileté Anisimovové loňskou čtvrtfinálovou porážku. Na kurtu se zdržela jen 54 minut a prodloužila svou rekordní vítěznou sérii na 17 zápasů.

Její příští soupeřkou bude další devatenáctiletá hráčka Iga Šwiateková z Polska. Přemožitelka Markéty Vondroušové z prvního kola ukončila nadějné vystoupení někdejší wimbledonské finalistky Eugenie Bouchardové, do osmifinále postoupila také třetí nasazená Elina Svitolinová z Ukrajiny.

Květa Peschkeová s Demi Schuursovou z Nizozemska se staly prvními osmifinalistkami čtyřhry. Turnajové šestky porazily ve 2. kole americko-australskou dvojici Alison Riskeová, Ajla Tomljanovicová 6:4 a 6:3.

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Travaglia (It.) 6:1, 6:4, 6:0, Gaston (Fr.) - Wawrinka (16-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:3, 4:6, 6:0, Sonego (It.) - Fritz (27-USA) 7:6 (7:5), 6:3, 7:6 (19:17), Sinner (It.) - Coria (Arg.) 6:3, 7:5, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Krejčíková (ČR) - Pironkovová (Bulh.) 5:7, 6:4, 6:3, Bertensová (5-Niz.) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková, Kužmová (13-ČR/SR) - Alexandrovová, Kalašnikovová (Rus./Gruz.) 6:1, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme