Česko je bez zástupců v singlu French Open. Strýcová vypadla s Kazaškou Putincevovou

Barbora Strýcová vypadla z tenisového French Open v osmifinále. Mezi nejlepšími 16 hráčkami turnaje byla nad její síly 23letá Kazaška Julia Putincevová. Druhý týden Roland Garros tak bude bez Čechů v pavoucích singlu.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová při osmifinále

Barbora Strýcová při osmifinále | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Barbora Strýcová, poslední zástupkyně v singlových soutěžích tenisového grandslamu v Paříži, prohrála za hodinu a půl 4:6 a 3:6. Vítězná reprezentantka Kazachstánu Julia Putincevová se ve svém druhém grandslamovém čtvrtfinále utká se 13. nasazenou Američanku Madison Keysovou.

„Ze všech zápasů, co jsem tu hrála, to byl můj nejhorší, ale taky se musím podívat, s kým jsem hrála. Soupeřka na mě hrála takový tenis, který mi neseděl, necítila jsem se na kurtu nejlíp. Byla mnohem trpělivější a chytřejší v taktice. Já jsem ji měla danou, ale nešlo mi to provést,“ řekla po zápase Radiožurnálu Barbora Strýcová.

Konec antukové série. ‚Šance jsem měla, ale nevyužila,‘ lituje po porážce Kvitová

Číst článek

98. hráčku světového žebříčku Putincevovou dovedla do čtvrtfinále trpělivá hra a časté střídání tempa. Proti Barboře Strýcové dělala méně nevynucených chyb, často zkoušela i kraťasy.

Zkušenější Češka měla po celý zápas velké problémy udržet si vlastní podání. Už v prvním setu čelila pěti brejkbolům, ale dokázala odvrátit jen tři. Sama se prosadila při servisu Kazašky jen jednou a první sadu ztratila za 51 minut 4:5.

Druhé dějství bylo ještě kratší. Julia Putincevová rychle vedla 4:1 a celý zápas ukončila za hodinu a půl opět při servisu Strýcové, která sice během utkání zaznamenala více vítězných míčů (18:16), ale také téměř dvojnásob nevynucených chyb (33:18).

26. nasazená hráčka skončila na raketě 98. hráčky světa a s Roland Garros se loučí v osmifinále. V turnaji pokračuje pouze ve čtyřhře po boku Andrey Sestiny Hlaváčkové.

„Hned po tomhle zápase převládá zklamání, že jsem si zápas prohrála sama. Ale když se na to podívám s nadhledem, jsem ráda, že jsem mohla hrát čtvrté kolo. Že mám na to hrát ve špičce,“ těší Strýcovou.

Výsledky tenisového French Open

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Putincevová (Kaz.) - Strýcová (26-ČR) 6:4, 6:3, Stephensová (10-USA) - Kontaveitová (25-Est.) 6:2, 6:0.

Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Fomin (Uzb.) - Štyler (ČR) 6:2, 3:6, 6:4.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme