Čtvrtý pokus pro Halepovou. V cestě za grandslamovým titulem stojí americká specialistka na finále

Je světovou jedničkou a zřejmě i nejlepší tenistkou posledních let, ale velká trofej Simoně Halepové stále chybí. Ve finále Roland Garros bude mít rumunská hráčka další šanci grandslamový titul získat.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Halepová byla v grandslamovém finále už třikrát, ani jednou nevyhrála

Simona Halepová byla v grandslamovém finále už třikrát, ani jednou nevyhrála | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: agentura Reuters

„Kdybych se musela vsázet, tak bych řekla Halepovou. Tenhle turnaj je na její raketě,“ viděla Simonu Halepovou jako největší favoritku turnaje jedna z nejslavnějších hráček všech dob Martina už v době, kdy ještě bylo na turnaji několik dalších tenistek.

Siniaková s Krejčíkovou porazily v českém semifinále na French Open Strýcovou se Sestini Hlaváčkovou

Číst článek

Nyní, po vyřazení někdejších šampionek z Roland Garros Rusky Šarapovové či Španělky Muguruzoavé ještě o něco vzrostly šance Rumunky. Ale ta už byla ve své kariéře favoritkou finálových zápasů na grandslamu několikrát. A zatím nikdy titul nevybojovala.

Teď bude mít čtvrtý pokus, třetí v Paříži. „Samozřejmě je to velká příležitost, ale nikdy nevíte, co se stane. Třikrát jsem tu finále prohrála a vím, že se z toho neumírá, takže to je v pohodě. Budu sebevědomější, protože mám víc zkušeností, ale nikdy nevíte, co se stane, chci zůstat v klidu,“ řekla Simona Halepová.

Z konce první tisícovky na čtvrté místo

Ve finále ji čeká souboj se Sloane Stephensovou, s Američankou, která v době loňského finále ještě nebyla mezi zdravými tenistkami. „V prvním týdnu French Open jsem byla na svatbě v Irsku, to bylo super. Ale nevím, co jsem dělala, když bylo finále,“ vracela se Stephensová do doby, kdy ještě nevěděla, jak úspěšný návrat po zdravotní pauze zažije.

Zvládla při něm skok z desáté stovky žebříčku až na čtvrtou pozici, na které po Roland Garros bude, loni získala titul z US Open, na jaře vyhrála velký turnaj v Miami teď může získat další trofej na grandslamu.

„Je to světová jednička, i proto je ve finále. Nesledovala jsem tu všechny její zápasy, ale můj kouč pravděpodobně ano. Musíme vymyslet dobrou taktiku a já jí pak zkusím na kurtu dodržovat, jak jen to půjde,“ plánuje Sloane Stephensová.

S Rumunkou Halepovou hladce prohrála čtyři poslední vzájemné duely. Až do letošního Roland Garros se ale nikdy neutkaly v zápasech o titul, které Američanka zatím zvládala výtečně - všech šest, do kterých se na turnajích WTA probojovala, vyhrála.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme