Těžký los Kristýny Plíškové. Česká tenistka vyzve na French Open vracející se Serenu

Kristýna Plíšková se v prvním kole French Open utká s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA, která odehraje první grandslam po loňském porodu dcery. Kateřinu Siniakovou čeká na pařížské antuce jiná někdejší první tenistka žebříčku, Běloruska Viktoria Azarenková.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

Nasazená šestka a loňská semifinalistka Karolína Plíšková si počká na soupeřku z kvalifikace a osmičku Petru Kvitovou čeká Verónica Cepedeová z Paraguaye. Barbora Strýcová se pokusí prolomit sérii porážek proti Japonce Kurumi Naraové.

Střídání legend. Nadal je znovu světovou jedničkou místo Federera

Číst článek

Se Serenou Williamsovou, nyní až 453. hráčkou světa, se Kristýna Plíšková dosud nestřetla. Američanka loni v září přivedla na svět holčičku a na kurty se vrátila letos v březnu. V Indian Wells i v Miami ale odehrála celkem jen čtyři zápasy s bilancí dvě výhry, dvě porážky. Další starty v Madridu a Římě odřekla.

Ani Siniaková se s Azarenkovou, rovněž hrající matkou, ještě na okruhu nestřetla. Běloruska má letos bilanci 11 výher a čtyři prohry. Pokud by Siniaková uspěla, narazila by na obhájkyni titulu, Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Karolína Plíšková může mít sice lehčí úvodní duel, ale ve druhém může hrát s krajankou Lucií Šafářovou a ve třetím s Ruskou Marií Šarapovovou. Další Češka v pavouku Markéta Vondroušová se na úvod utká s Anou Bogdanovou z Rumunska, a pak případně s Němkou Angelique Kerberovou.

Desetinásobný šampion Španěl Rafael Nadal začne turnaj s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Tomáš Berdych je letos sedmnáctý nasazený a má za soupeře domácího Jeremyho Chardyho. Jiří Veselý nastoupí proti Dušanu Lajovićovi ze Srbska a ve 2. kole teoreticky vyzve dvojku Alexandra Zvereva z Německa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme