Nadal je pojedenácté v semifinále French Open, v něm se střetne s Del Potrem

Španělský tenista Rafael Nadal na pařížském French Open porazil Argentince Diega Sebastiana Schwartzmana a zahraje si semifinále. Desetinásobný vítěz Roland Garros prohrál první set, pak ale dokázal vývoj utkání otočit a nakonec po vítězství 4:6, 6:3, 6:2 a 6:2 postupuje mezi nejlepší čtyři hráče turnaje. Jeho dalším soupeřem bude další Argentinec Juan Martín Del Potro, který vyřadil Chorvata Marina Čiliće po setech 7:6, 5:7, 6:3 a 7:5.

Paříž (Aktualizováno: 14:51 7. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský tenista Rafael Nadal na French Open.

Španělský tenista Rafael Nadal na French Open. | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Schwartzman hrál ve středu výborně a Nadalovi vzal set na Roland Garros jako první od roku 2015. Španěl vyhrál v Paříži 37 setů v řadě a vylepšil si osobní maximum, za rekordmanem turnaje Švédem Björnem Borgem ale o čtyři sady zaostal.

Hledá se ‚nový Berdych‘. Českému tenisu scházejí další hráči ve světové špičce

Číst článek

Ve druhém setu vedl Nadal 5:3 a 30:15, když byl zápas kvůli dešti přerušen. V dohrávce už favorit překvapení nedopustil. Schwartzman, přemožitel Adama Pavláska z 2. kola, sice hrál dobře a dokázal donutit desetinásobného vítěze French Open k chybám, přesto mu Španěl povolil v dohrávce pouze čtyři hry a po čtvrtém mečbolu slavil postup.

Nadal postoupil do semifinále French Open už pojedenácté a stal se teprve třetím tenistou v historii otevřené éry, který to na jednom grandslamu dokázal, před ním to dokázali Roger Federer a Jimmy Connors. U Nadala navíc v minulosti vždy platilo, že pokud se v Paříži dostal přes čtvrtfinále, později celý turnaj vyhrál.

Celkově je Nadal už v 27. grandslamovém semifinále, na rekordmana Federera ztrácí ještě šestnáct účastí.

Další Nadalovou překážkou na cestě za 11. titulem bude argentinský tenista Juan Martín Del Potro, který si poradil s Chorvatem Marinem Čilićem. I zápas Del Potra s Čilićem ve přerušil déšť. Když oba tenisté ve středu kurt opustili, hrál se tie-break prvního setu. Nucená dlouhá přestávka zřejmě víc prospěla Del Potrovi, který nakonec dokázal první set strhnout na svou stranu.

Ve druhém setu se radoval Čilić, který v další sadě navíc vedl už 3:1, jenže Argentinec těžkou situaci ustál a nakonec vyhrál 6:3. Ve čtvrté sadě navíc Del Potro za stavu 5:5 prolomil Čilićovo podání a následně při vlastním servisu dotáhl zápas do vítězného konce.

 

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži:

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Schwartzman (11-Arg.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2, Del Potro (5-Arg.) - Čilić (3-Chorv.) 7:6 (7:5), 5:7, 6:3, 7:5

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme