O titul z French Open se utkají Halepová se Stephensovou

Rumunská tenistka Simona Halepová si v semifinále pařížského French Open ve dvou setech poradila se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou a po výhře 6:1 a 6:4 postoupila do finále. Halepová si vítězstvím zároveň pojistila post světové jedničky. Její finálovou soupeřkou bude Američanka Sloane Stephensová, která porazila krajanku Madison Keysovou dvakrát 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 18:23 7. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Halepová po vítězném čtvrtfinále na French Open.

Simona Halepová po vítězném čtvrtfinále na French Open. | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

Rumunka do utkání vlétla, od začátk“u dominovala a zisk jediného gemu dovolila své soupeřce až za stavu 5:0. Ve druhé sadě se zpočátku pro změnu dařilo víc Muguruzaové, která vedla 4:2, jenže pak neuhrála ani gem a Halepová nakonec získala celou sadu v poměru 6:4.

Nadal je pojedenácté v semifinále French Open, v něm se střetne s Del Potrem

Číst článek

„Snažila jsem se hrát hodně rychle. A všechno mi vycházelo,“ pochvalovala si na kurtu vítěznou taktiku. „Jsem tu znovu ve finále a doufám, že to bude lepší než vloni. Pak uvidíme, co se může stát," připomněla loňskou prohru s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, nad níž ve finále vedla už 6:4 a 3:0.

Stephensová byla proti Keysové trpělivější a čekala na chyby soupeřky, které většinou přišly. Ve druhém setu Keysová ještě zdramatizovala koncovku, když za 2:5 vyhrála dva gemy v řadě, Stephensová si pak ale došla pro vítězství dvakrát 6:4.

„Vždycky je těžké hrát proti krajankám, zvlášť proti tak dobré kamarádce. Takže jsem moc ráda, že jsem to zvládla,“ řekla na kurtu Stephensová. „Sobotní finále bude další velká příležitost a už se na to moc těším,“ dodala.

Halepová dosud o trofej z grandslamového turnaje usilovala marně. Vedle dvou finálových účastí z Paříže z let 2014 a 2017 hrála o titul i letos na Australian Open, kde podlehla Caroline Wozniacké z Dánska. To Stephensová už jeden grandslamový titul má, loni ve finále US Open porazila svoji čtvrteční soupeřku Keysovou.

Výsledky tenisového French Open:

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (3-Šp.) 6:1, 6:4, Stephensová (10-USA) - Keysová (13-USA) 6:4, 6:4.

ČTK, Šimon Tatíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme