Bouzková znovu nepřešla přes první soupeřku, na French Open podlehla ve třech setech Kanepiové

Pro Marii Bouzkovou skončilo grandslamové Roland Garros stejně jako loni v prvním kole. Česká tenistka v neděli v chladných podmínkách na pařížské antuce prohrála s Estonkou Kaiou Kanepiovou 6:4, 4:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková na French Open.

Marie Bouzková na French Open. | Foto: Federico Pestellini | Zdroj: Reuters

Svůj zápas už rozehrál úspěšný kvalifikant Tomáš Macháč. Při premiéře v hlavní grandslamové soutěži prohrál s 27. nasazeným Američanem Taylorem Fritzem první set 5:7. Do hry se v neděli dostanou ještě Barbora Krejčíková se Srbkou Ninou Stojanovičovou a Barbora Strýcová s Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Nebude to nic příjemného, tuší Siniaková před French Open. Na tenisty čekají úplně jiné teploty

Číst článek

Postup už si zajistila jedna z favoritek Victoria Azarenková z Běloruska. Finalistka letošního US Open se nejprve zlobila, že musí v chladu a zimě čekat, než se rozhodne, zda bude zápas pokračovat.

„Je zima, já žiju na Floridě a jsem zvyklá na teplo. Nebudeme tady sedět jako kachny,“ odešla za stavu 2:1 v prvním setu do šatny. Po návratu proti Dance Konviničové z Černé Hory dominovala a vyhrála 6:1 a 6:2.

O první překvapení se postaral devatenáctiletý Jannik Sinner. Ital při svém debutu v turnaji vyřadil pod novou zatahovací střechou na centrkurtu Philippa Chatriera jedenáctého nasazeného Davida Goffina z Belgie 7:5, 6:0 a 6:3.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Sinner (It.) - Goffin (11-Belg.) 7:5, 6:0, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kanepiová (Est.) - Bouzková (ČR) 4:6, 6:4, 6:2, Azarenková (10-Běl.) - Koviničová (Č. Hora) 6:1, 6:2, Sakkariová (20-Řec.) - Tomljanovicová (Austr.) 6:0, 7:5, Alexandrovová (27-Rus.) - Inglisová (Austr.) 6:3, 6:3, Rachimovová (Rus.) - Rogersová (USA) 6:2, 6:3, Sharmaová (Austr.) - Blinkovová (Rus.) 6:3, 2:6, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme