Fruhvirtová si v Miami zahraje osmifinále, Azarenková jí zápas vzdala. Dál jde i Kvitová

Šestnáctiletá česká tenistka Linda Fruhvirtová si na turnaji v Miami zahraje v osmifinále. Ve třetím kole jí vzdala zápas bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska. Do osmifinále postoupila Petra Kvitová, která si poradila s americkou tenistkou Lauren Davisovou 7:5, 6:1. V dalším zápase ji čeká Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (Aktualizováno: 7:29 28. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Linda Fruhvirtová

Česká tenistka Linda Fruhvirtová | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Fruhvirtová v utkání proti dvojnásobné grandslamové vítězce vyhrála první set 6:2 a ve druhé sadě se rychle ujala vedení 3:0. Trojnásobná šampionka z Miami Azarenková poté nečekaně zápas skrečovala a odešla z kurtu.

Siniaková v Miami odstoupila kvůli zdravotním potížím, Muchová skrečovala zápas s Ósakaovou

Číst článek

„Viděla jsem, že nehraje její nejlepší tenis,“ řekla Fruhvirtová v televizním rozhovoru. „Ale takhle jsem vyhrát nechtěla. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku,“ dodala.

Češka je nejmladší hráčkou od roku 2004, která se mezi nejlepších šestnáct hráček na Miami Open dostala. Vycházející ruské hvězdě Taťaně Golovinové tehdy bylo šestnáct let a dva měsíce.

Šestnáctiletá Češka už v Miami vyřadila čtyřiadvacátou hráčku pořadí WTA Elise Mertensovou z Belgie. O postup do čtvrtfinále si zahraje se světovou šestkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Slaví i Kvitová

Dvaatřicetiletá Kvitová vydřela úvodní set, v němž si obě hráčky celkem sedmkrát prohrály podání, za necelou hodinu.

Ve druhé sadě už česká tenistka na servisu nechybovala a Davisovou porazila i ve druhém vzájemném duelu. Dva zápasy za sebou dokázala vyhrát v této sezoně teprve podruhé.

S Kuděrmětovovou se Kvitová utká podruhé v kariéře. Oba předchozí vzájemné zápasy vloni vyhrála.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 3. kolo:

Ruud (6-Nor.) - Bublik (30-Kaz.) 6:3, 6:2, Norrie (10-Brit.) - Gaston (Fr.) 6:3, 7:5.

 Ženy: Dvouhra - 3. kolo:

L. Fruhvirtová (ČR) - Azarenková (12-Běl.) 6:2, 3:0 skreč, Badosaová (5-Šp.) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:2, Kuděrmětovová (21-Rus.) - Rogersová (USA) 6:1, 7:5.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme