Azarenková chce jako první tenistka vyhrát potřetí Indian Wells, ve finále se postaví Badosaové

Běloruská tenistka Victoria Azarenková se může stát první trojnásobnou vítězkou turnaje v Indian Wells. Bývalá světová jednička si v semifinále podniku přezdívaného pátý grandslam poradila 3:6, 6:3 a 7:5 s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska. Její soupeřkou bude Španělka Paula Badosaová.

Indian Wells (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Victoria Azarenková

Tenistka Victoria Azarenková | Foto: Orlando Ramirez | Zdroj: Reuters

Azarenková ztratila první set a ve druhém prohrávala už 0:2, ale skóre dokázala otočit a může navázat na triumfy z let 2012 a 2016. „Myslím, že můžu být pyšná především na to, jak jsem bojovala. Jinak tam bylo hodně věcí, které musím zlepšit,“ řekla vítězka na webu WTA.

České singlistky v Indian Wells dohrály. Krejčíková podlehla Badosaové, neuspěla ani ve čtyřhře

Číst článek

Třetí titul může dvaatřicetiletá Azarenková v Indian Wells získat jako první tenistka v historii, kromě ní turnaj dvakrát ovládlo ještě dalších osm hráček. Musí však zvládnout finále s Badosaovou, která si v semifinále poradila dvakrát 6:3 s Ons Džabúrovou z Tuniska.

Třiadvacetiletá Badosaová, která ve čtvrtém kole porazila pátou hráčku světa Barboru Krejčíkovou, je v Indian Wells první španělskou finalistkou po 25 letech a v neděli bude usilovat o druhý titul v probíhající sezoně i v kariéře. Azarenková může získat 22. turnajový triumf.

Azarenková postoupila do finále přes Ostapenkovou

Ve čtvrtfinále dvouhry mužů se o další překvapení postarali domácí Taylor Fritz a Gruzínec Nikoloz Basilašvili, kteří teď proti sobě nastoupí v semifinále. Druhou dvojici tvoří Bulhar Grigor Dimitrov a Brit Cameron Norrie.

Třiadvacetiletý Fritz v duelu se světovou čtyřkou Alexanderem Zverevem z Německa odvrátil dva mečboly a postup si zajistil výhrou 4:6, 6:3 a 7:6. „Obvykle bych byl v tie-breaku třetí sady nervózní, ale teď ne. Mám radost, že jsem dokázal pod velkým tlakem hrát dobře,“ řekl Fritz.

Basilašvili porazil 6:4, 2:6, 6:4 třetího hráče žebříčku Stefanose Tsitsipase z Řecka. „Už jsem tady odehrál lepší zápasy,“ uvedl devětadvacetiletý Gruzínec. „Dnes jsem s výkonem moc spokojený nebyl, ale mám radost, jak jsem zápas zvládl psychicky,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme