Vondroušová porazila v českém souboji Bouzkovou, Muchová skolila bývalou světovou jedničku

Tenistka Markéta Vondroušová porazila v českém derby ve druhém kole elitního turnaje v Indian Wells Marii Bouzkovou. Osmadvacátou nasazenou krajanku vyřadila za hodinu a čtvrt hladce 6:1, 6:1. Dál jde i Karolína Muchová, která zdolala dvojnásobnou vítězku turnaje Viktorii Azarenkovou z Běloruska 7:6, 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

O postup do osmifinále, v němž si v kalifornské poušti zahrála při třech z předchozích čtyř startů, se Vondroušová utká s vítězkou duelu mezi světovou čtyřkou Uns Džábirovou z Tuniska a Polkou Magdalenou Frechovou. Muchová, jež v Indian Wells startuje poprvé v kariéře, bude hrát s Italkou Martinou Trevisanovou, nebo Madison Brengleovou.

‚Dejte Američanům to, co chtějí.‘ Floridský guvernér žádá Bidena, aby umožnil Djokovićovi hrát v Miami

Číst článek

Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova Vondroušová, jež se po loňské dlouhé pauze kvůli zranění snaží o návrat do první stovky světového žebříčku, nenabídla Bouzkové za celý zápas jedinou šanci k brejku. Sama soupeřce, které v pořadí WTA aktuálně patří 32. místo, sebrala podání pětkrát.

Muchová, kterou rovněž v minulém roce pronásledovaly zdravotní problémy, začala proti Azarenkové výborně a v úvodním setu vedla už 4:1. Za stavu 5:3 ale nedokázala sadu dopodávat a nakonec ji získala až v tie-breaku, který ovládla jednoznačně 7:1.

Brejkem vstoupila i do druhého setu, ani tentokrát ale náskok neudržela a dovolila soupeře vyrovnat na 3:3. Pak už ale Azarenkové nepustila ani game a po dvou hodinách a šesti minutách dotáhla zápas k postupu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vondroušová (ČR) - Bouzková (28-ČR) 6:1, 6:1, Gračovová (Rus.) - Martičová (25-Chorv.) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme