Tenistka Muchová porazila domácí Alexandrovovou a je na turnaji v Moskvě v semifinále

Tenistka Karolína Muchová porazila ve čtvrtfinále halového turnaje v Moskvě 6:3 a 6:4 domácí Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a zahraje si největší semifinále v kariéře. O finále se česká teniska utká s další Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. Aktuálně 35. hráčka žebříčku se díky dosud suverénnímu vystoupení na Kremlin Cupu posune příští týden poprvé do nejlepší světové třicítky.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Ibraheem Al Omari | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletá Muchová postoupila do svého prvního semifinále turnaje kategorie Premier bez ztráty setu. Vítězka zářijového turnaje v Soulu porazila v ruské metropoli domácí hvězdu Světlanu Kuzněcovovou, nasazenou čtyřku Donnu Vekičovou z Chorvatska a v pátek turnajovou osmičku Alexandrovovou.

Tenistka Siniaková prošla v Pekingu do třetího kola. Muchová na titul ze Soulu nenavázala

Číst článek

Zatímco první set rozhodl jediný brejk, v druhé sadě si soupeřky vzaly podání pětkrát. Letošní wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová se dostala do rozhodujícího náskoku 5:3 a zápas při prvním mečbolu ukončila po necelé hodině a půl těžkým lobem.

O třetí finále v kariéře se Muchová v sobotu střetne s další domácí hráčkou, čeká ji vítězka moskevského turnaje z roku 2014 Anastasia Pavljučenkovová.

V druhém semifinále se utká Francouzka Kristina Mladenovicová se Švýcarkou Belindou Bencicovou, jež v případě výhry předstihne v žebříčku sezony Američanku Serenu Williamsovou a Nizozemku Kiki Bertensovou a postoupí jako osmá na Turnaj mistryň. Aktuálně devátá Bertensová se mohla před Williamsovou dostat již v pátek, ale podlehla 4:6, 6:2 a 1:6 Mladenovicové.

O deblový titul si nezahrají Kateřina Siniaková s dočasnou spoluhráčkou Gabrielou Dabrowskou. Česko-kanadskou dvojici zastavily v semifinále japonské tenistky Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová, kterým nasazené dvojky podlehly 5:7 a 1:6.

Světová sedmička ve čtyřhře Siniaková se z Ruska vydá na Turnaj mistryň do čínského Šen-čenu, kde se představí opět po boku Barbory Krejčíkové. Ta od US Open léčila zraněné chodidlo, společně pak Češky znovu hrály v minulém týdnu v Linci a získaly tam titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme