Tenistka Muchová raketově stoupá žebříčkem. Životní sezonu ozdobí účastí na malém Turnaji mistryň

Tenistka Karolína Muchová se díky semifinálové účasti na halovém turnaji kategorie Premier v Moskvě posunula na životní 26. místo ve světovém žebříčku. Na poslední chvíli si také zajistila start na WTA Elite Trophy, „malém Turnaji mistryň“ v Ču-chaji.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Ibraheem Al Omari | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletá Muchová si na Kremlin Cupu zahrála nejvýznamnější semifinále kariéry a poskočila díky tomu v žebříčku o devět míst. Zároveň jako poslední proklouzla na turnaj v Ču-chaji pro 12 nejlepších hráček sezony, jež se nekvalifikovaly na klasický Turnaj mistryň, který se letos bude hrát poprvé v jiném čínském městě Šen-čenu.

Murray získal první titul po dvou a půl letech. Ve finále turnaje v Antverpách porazil Wawrinku

Číst článek

Muchové k účasti na WTA Elite Trophy pomohlo i odhlášení hráček v žebříčku před ní. Startovat v Ču-chaji by mohla i aktuální světová šestnáctka Markéta Vondroušová, jež ale po zářijové operaci zápěstí ukončila sezonu.

Letošní wimbledonská čtvrtfinalistka a vítězka turnaje v Soulu Muchová byla v Ču-chaji nalosována do Kaméliové skupiny k Američankám Sofii Keninové a Alison Riskeové. Turnaj začne v úterý, vítězky čtyř tříčlenných skupin postoupí do semifinále.

Turnaj mistryň v Šen-čenu se bude hrát od neděle, jako světová jednička do něj půjde Australanka Ashleigh Bartyová s náskokem více než tisíc bodů před Karolínou Plíškovou. Další Češka Petra Kvitová je šestá.

Do čela deblového žebříčku se po dvou týdnech vrátila Barbora Strýcová, jež sice v poslední době čtyřhru nehrála, ale na první místo se dostala zásluhou propadu dosavadní jedničky Kristiny Mladenovicové z Francie.

Mužskou světovou jedničkou zůstává Srb Novak Djoković, ale za dva týdny ho vystřídá v čele Španěl Rafael Nadal. Bývalá jednička Andy Murray z Británie, jenž v neděli v Antverpách po více než dvou a půl letech vyhrál turnaj ATP Tour, se posunul o více než sto míst na 127. pozici.

Turnaj mistryň si z českých tenistek zahrají Karolína Plíšková a Petra Kvitová:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme