Muchové k prvnímu finále pomohla i Šafářová. ,Nechtěla jsem brát volnou kartu mladé hráčce,‘ řekla

Tenistka Karolína Muchová není v Praze k zastavení, v semifinále turnaje ve Stromovce porazila ve dvou setech Američanku Peraovou a vůbec poprvé si zahraje o titul na elitním profesionálním okruhu WTA.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Byla jsem v euforii, že už je konec. Jedu dokud mě někdo nezastaví, nebo dokud se nezastavím sama. Užívám si to. Cítím se v dobré formě a hraje se mi tu dobře,“ raduje se ze čtvrté výhry za sebou v Praze Karolína Muchová, která vnímá, že se stává pro fanoušky známější tenistkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Muchové k prvnímu finále pomohla i Šafářová. ,Nechtěla jsem brát volnou kartu mladé hráčce,‘ řekla

„Raději ten mobil vždy otevřu až doma, protože tam mám fakt hodně zpráv. Když přijedu domů, odpovím těm nejbližším,“ popisuje pro Radiožurnál Muchová.

Ale i v euforii nezapomíná, že tady ve Stromovce může zářit i díky gestu jiné hráčky Lucie Šafářové. Slavná reprezentantka, která se před finálovým zápasem v Praze rozloučí s kariérou a českými fanoušky se vzdala své volné karty pro singlový turnaj a doporučila pořadatelům právě Karolínu Muchovou. 

Peschkeová na zlatý hattrick v Praze nedosáhla, ve finále čtyřhry s Melicharovou prohrály

Číst článek

„Kvalifikace je vždycky těžká. Pokud bych se přes ní vůbec dostala, tak si nedokážu představit, že bych s dalšími třemi koly v nohách byla připravena na zítřejší finále,“ přiznala Karolína Muchová, která už dřív za gesto veřejně i osobně poděkovala, a Lucii Šafářovou může těšit, jak s volnou kartou talentovaná tenistka naložila.  

„Karolína hrála při FED Cupu výborně. Nechtěla jsem brát mladé rozvíjející se naději volnou kartu, když vím, že nejsem připravená,“ popisovala důvody svého rozhodnutí Šafářová.

„Jsem ráda, že jsem toho využila. Jsem poprvé ve finále, jsem doma v Praze. Je to super,“ dodává Muchová.

Berdych stále není fit a vynechá Madrid. ,Tělo potřebuje více času na zotavení,‘ napsal

Číst článek

Zahraje své první finále na okruhu WTA, o titul začne bojovat v 11 hodin dopoledne proti Teichmanové ze Švýcarska, krátce poté, co se Lucie Šafářová rozloučí s kariérou před českými fanoušky.

„Poznala jsem ji až teď na FED Cupu. Musím říct, že je stejná, jako když jsem ji viděla v televizi. Je to super holka. Tímto gestem to potvrdila. Má za sebou super kariéru. Vždy jsem k ní vzhlížela,“ řekla Karolína Muchová, finalistka tenisového turnaje v Praze.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme