Plíšková na první letošní titul nedosáhla, ve finále turnaje v Montrealu podlehla Giorgiové

Tenistka Karolína Plíšková prohrála i třetí letošní finálový zápas. Na turnaji v Montrealu podlehla v utkání o titul Italce Camile Giorgiové 3:6, 5:7. Ve světovém žebříčku si nicméně česká hráčka díky finálové účasti polepší, v pondělí se posune z šestého místa na čtvrté.

Tento článek je více než rok starý.

Montreal (Aktualizováno: 21:39 15. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Jean-Yves Ahern | Zdroj: Reuters

Plíšková letos s Giorgiovou prohrála už potřetí: Italka ji zdolala před necelými třemi týdny na olympijských hrách v Tokiu a předtím i v červnu na trávě v Eastbourne. Celkově ale ve vzájemné bilanci s 71. hráčkou žebříčku vede Plíšková 5:4.

Komplikace na letišti připravily Siniakovou o kvalifikaci. Tenistka doufá, že stihne čtyřhru

Číst článek

Devětadvacetiletá Plíšková usilovala o 17. titul, první od loňského ledna, kdy naposledy triumfovala v Brisbane. Letos už lounská rodačka prohrála finálové zápasy ve Wimbledonu a v Římě, po montrealské porážce má finálovou bilanci 16:16.

Stejně stará Giorgiová vyřadila v montrealském osmifinále Petru Kvitovou. Získala třetí titul, poprvé uspěla na prestižní akci WTA 1000.

Plíšková v šesté hře neproměnila brejkbol a v následném gamu naopak přišla o svůj servis. To její hru nadlouho poznamenalo, až za stavu 1:3 v druhé sadě se dokázala vrátit do zápasu. Giorgiová jí k jedinému brejku pomohla dvěma dvojchybami.

Rozhodla dvanáctá hra, v níž Plíšková po dvou nevynucených chybách prohrávala 15:40. Při prvním mečbolu poslala míč do sítě Giorgiová, při druhém česká tenistka. Zatím tak nedokázala prodloužit svou sérii osmi sezon, v nichž pokaždé vyhrála alespoň jeden turnaj.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dolarů):

Dvouhra - finále:
Giorgiová (It.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 6:3, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme