Karolína Plíšková na French Open vyřadila Lucii Šafářovou, Pavlásek ve druhém kole hladce vypadl

Karolína Plíšková postoupila do třetího kola tenisového French Open. Ve svém druhém zápase porazila krajanku a fedcupovou kolegyni Lucii Šafářovou ve třech setech. Ve druhém kole skončil Adam Pavlásek, který na Argentince Schwartzmana uhrál jen pět gemů.

Paříž (Aktualizováno: 18:31 31. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: agentura Reuters

Ve třetím kole Roland Garros se světová i turnajová šestka Karolína Plíšková utká s bývalou světovou jedničkou a pařížskou šampionkou Marií Šarapovovou, která ve dvou setech vyřadila Chorvatku Donnu Vekićovou.

Tři kola, tři souboje českých hráček. ‚Asi všechny přitahuju,‘ usmívá se Plíšková

Číst článek

Zápas druhého kola ale pro Plíškovou příliš dobře nezačal. Lucie Šafářová proti nebezpečnému podání lounské tenistky výborně returnovala. V prvních čtyřech hrách dokázala proměnit dva brejkboly, sama ztratila pouze jedno podání a za 40 minut vyhrála první set 6:3.

Ve druhém dějství už si obě fedcupové reprezentantky své podání držely. Šafářová nevyužila svou jedinou brejkovou příležitost a nezvládla závěr setu. Když za stavu 4:5 podávala, třemi nevynucenými chybami darovala Plíškové tři setboly a odevzdala klíčovou hru bez zisku jediného míčku.

Rozhodující sada trvala necelou půlhodinu a zcela v něm dominovala nasazená šestka. Karolína Plíšková se rychle dostala do vedení 3:0 a povolila soupeřce jedinou hru. Do sobotního zápasu třetího kola postoupila po hodině a 47 minutách výsledkem 3:6, 6:4 a 6:1.

Adam Pavlásek se po úspěšné kvalifikaci a prvním kole snažil překvapit světovou dvanáctku Diega Sebastiana Schwartzmana, jenže zápas trval jen hodinu a půl. Poslední český zástupce v mužském turnaji uhrál na Argentince jen pět gemů a s antukovým grandslamem se loučí porážkou 1:6, 3:6 a 1:6.

Výsledky tenisového French Open

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Schwartzman (11-Arg.) - Pavlásek (ČR) 6:1, 6:3, 6:1, Pouille (15-Fr.) - Norrie (Brit.) 6:2, 6:4, 5:7, 7:6 (7:3), Edmund (16-Brit.) - Fucsovics (Maď.) 6:0, 1:6, 6:2, 6:3, Gasquet (29-Fr.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 3:6, 6:3, 6:0.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Šafářová (ČR) 3:6, 6:4, 6:1, Petkovicová (Něm.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:0, 7:6 (7:5).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme