Betony mi sedí, říká Karolína Plíšková před severoamerickými turnaji na tvrdém povrchu

Tenistům začíná jedna z nejnáročnějších částí roku, velké turnaje na severoamerických betonech. Na kombinaci tamního vedra a velkého vlhka se ale někteří z nich těší. Jako třeba bývalá světová jednička Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Montreal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: agentura Reuters

Dobrý den vedro a vlhkost, pozdravila po svém příletu Severní Ameriku na svém twitterovém účtu německá tenistka Sabine Lisická. Počasí, při kterém máte tričko mokré, sotva vyjdete z hotelu, je charakteristické pro tamní turnaje. A ne každý v takových podmínkách dokáže předvádět své nejlepší výkony. Ale jsou hráčky, kterým se naopak právě v takovém prostředí opakovaně daří a jednou z nich je třeba Karolína Plíšková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Betony mi sedí, říká Karolína Plíšková před turnaj na severoamerických betonech

„Výhoda pro mě je to, že mi nevadí vedro. Hodně holkám vadí a já se s tím dokážu poprat docela dobře,“ snažila se Karolína Plíšková najít důvod, proč se ji v minulých letech právě na severoamerických betonech dařilo nejvíc.

Svůj první významný titul získala před dvěma lety v Cincinnati, nejlepší grandslamový výsledek - účast ve finále - má z US Open z New Yorku ze stejného roku.

„Jsou tam takové rychlejší podmínky, ty betony mi nějak sedí,“ říkala nedávno Karolína Plíšková.

Nový formát Davis Cupu budí emoce. Nelíbí se, že se má hrát najednou a není jasné jeho financování

Číst článek

Letošní rok pro ní zatím nebyl tak sportovně úspěšný jako ten minulý, ve kterém byla krátce i světovou jedničkou. Oproti zvyklostem z dřívějška se neposouvala dopředu, i tak se ale stále drží v elitní desítce, na pozici ještě zaručující účast na Turnaji mistryň pro osm nejlepších hráček sezóny. A navíc, blíží se doba, kdy už by se měla výrazněji projevovat práce kondičního experta Marka Všetíčka, který tým hráčky posílil před jarem.

„Myslím si, že se to ještě ukáže. Dobře jsem se tam cítila vždycky, US Open mám ráda, i to město. Je to obrovská změna proti turnajům, co máme, takže nějaké vzpomínky na to mám,“ říká Karolína Plíšková.

Kouzlo severoamerického prostředí poznává Karolína Plíšková už několik let, pro zpestření si před časem vyzkoušela i tamní týmovou soutěž. Teď se vůbec poprvé představí v zápase jako vdaná tenistka. Její první soupeřkou v kanadském Montrealu bude v pondělí v 18.30 krajanka Kateřina Siniaková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme