Plíšková v Berlíně končí. S Gauffovou prohrála ve dvou setech a semifinále si nezahraje

Tenistka Karolína Plíšková se na trávě v Berlíně do semifinále neprobojovala. Nasazená čtyřka a světová sedmička dnes prohrála s finalistkou letošního Roland Garros Cori Gauffovou z USA 5:7, 4:6. Rodačka z Loun přišla o šanci na druhé semifinále v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín (Aktualizováno: 19:23 17. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Plíšková prohrála s o dvanáct let mladší soupeřkou poprvé v kariéře. Předtím ji porazila vloni v dubnu v Madridu. Třináctá hráčka světa Gauffová neztratila zatím na turnaji ani set a v boji o finále vyzve nasazenou jedničku Ons Džabúrovou z Tuniska, která porazila Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou 6:7, 6:2, 6:2.

Blíží se Wimbledon bez Rusů, Bělorusů a bodů do žebříčku

Číst článek

Česká tenistka vstoupila do utkání lépe a soupeřce sebrala hned první podání. Vzápětí však brejk nepotvrdila a set dospěl až do dramatického závěru. V něm měla Plíšková za stavu 5:4 čtyři setboly, ani jeden ale nevyužila a Gauffová třemi gamy za sebou získala úvodní sadu ve svůj prospěch.

Začátek druhého setu kopíroval úvod toho prvního. Plíšková opět utekla do vedení 2:0, její soupeřka jí však vzápětí brejk oplatila. Rodačka z Atlanty za stavu 4:4 prolomila servis Plíškové podruhé a při následném podání zužitkovala po hodině a 37 minutách první mečbol.

Konec zápasu

Přestože se Plíšková mohla v minulých zápasech opřít o svůj razantní servis, nyní nezaznamenala v utkání ani jedno eso. Gauffová si připsala na okruhu WTA deváté vítězství z posledních deseti zápasů. Prohrála jen ve finále Roland Garros se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 757.900 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Gauffová (7-USA) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme