Český triumf na Roland Garros. Siniaková s Krejčíkovou dominovaly ve čtyřhře

České tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková ovládly dámskou čtyřhru na French Open. Svůj první grandslamový titul získaly po výhře 6:3 a 6:3 nad japonským párem Hozumiová, Ninomijaová.

Paříž (Aktualizováno: 13:07 10. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková | Foto: Alessandra Tarantino | Zdroj: ČTK/AP

„Bylo to krásné hrát na tomhle velkém kurtu. Bylo super, že jste mohli přijet,“ přešla Kateřina Siniaková do češtiny, když po vítězném finále French Open děkovala rodině. „Tohle vítězství věnujeme Janě Novotné,“ připomněla Barbora Krejčíková na kurtu legendu českého tenisu.

‚Simona, Simona.‘ Halepovou hnali k prvním grandslamovému titulu i hluční diváci

Číst článek

Před dvaadvacetiletými Siniakovou a Krejčíkovou dokázaly debl na Roland Garros ovládnout české dvojice Jana Novotná, Helena Suková v roce 1990 a Andrea Sestini Hlaváčková, Lucie Hradecká před sedmi lety.

Česká vlajka je u vítězek pařížské čtyřhry potřetí ze poslední čtyři ročníky. Loni a v roce 2015 vyhrála Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Šesté nasazené Siniaková s Krejčíkovou ztratily na úvod utkání s japonským překvapením turnaje podání, ale brejk hned získaly zpět. Krejčíková dodávala klid, skoro nechybovala a Siniaková tvrdila hru a dělala rozruch na síti.

V prvním setu vzaly Češky dvakrát podání Hozumiové. Za stavu 5:3 při servisu Krejčíkové odvrátily tři brejkboly a Siniaková volejem ukončila první set. Na úvod druhého poprvé prolomily podání i Ninomijaové a jistě kráčely za výhrou, kterou stvrdily čistou hrou při podání Japonek a skončily v radostném objetí.

Krejčíková se Siniakovou navázaly na svůj pařížský juniorský triumf ve čtyřhře z roku 2013. V deblovém žebříčku si díky tomu shodně vylepší své maximum - Siniaková bude nově šestkou a Krejčíková jedenáctkou.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 39 milionů eur):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Hozumiová, Ninomijaová (Jap.) 6:3, 6:3.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme