Tenistky Siniaková s Krejčíkovou si zahrají Turnaj mistryň. Budou obhajovat účast ve finále deblu

České deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si podruhé zahrají tenisový Turnaj mistryň. Na vrcholu sezony budou obhajovat účast ve finále. V soutěži čtyřhry doplnily Barboru Strýcovou, která se kvalifikovala spolu s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej.

St. Petersburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Krejčíková se Siniakovou získaly jistotu účasti po nedělním zisku titulu v Linci. V této sezoně společně slavily triumf i v Torontu, finále hrály v Indian Wells a na grandslamech se jim nejvíce dařilo ve Wimbledonu, kde postoupily do semifinále.

Patnáctiletá Gauffová slavní první triumf na turnaji WTA, Siniaková s Krejčíkovou vyhrály čtyřhru

Číst článek

„Hodně pro nás znamená, že jsme se s Barborou kvalifikovaly podruhé za sebou,“ řekla Siniaková na webu WTA a Krejčíková dodala: „Naše loňská zkušenost je nezapomenutelná, takže se na tu druhou už moc těšíme.“

Siniaková se na Turnaj mistryň kvalifikovala už potřetí. Hrát měla poprvé v roce 2017, ale kvůli zranění kolena Lucie Hradecké nakonec nenastoupila.

Soutěž čtyřhry už má jasné složení. S Krejčíkovou a Siniakovou osmičku uzavřely i Němka Anna-Lena Grönefeldová a Nizozemka Demi Schuursová. Před nimi měly jistotu vítězky Wimbledonu Strýcová se Sie Šu-wej, belgicko-ukrajinský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková, obhájkyně titulu Maďarka Tímea Babosová s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, Kanaďanka Gabriela Dabrowská s Číňankou Sü I-fan, sestry Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching z Tchaj-wanu a Australanka Samantha Stosurová s Číňankou Čang Šuaj.

Ve dvouhře ještě chybí obsadit poslední osmé místo. Jako sedmá se kvalifikovala obhájkyně titulu Ukrajinka Elena Svitolinová. Doplnila tak české duo Karolína Plíšková, Petra Kvitová a čtveřici Naomi Ósakaová (Japonsko), Ashleigh Bartyová (Austrálie), Simona Halepová (Rumunsko) a Bianca Andreescuová (Kanada).

Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos poprvé uskuteční v čínském Šen-čenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Barbora Krejčíková se s Kateřinou Siniakovou raduje po výhře na turnaji v Linci:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme