Siniaková ukončila sérii šesti porážek. Na turnaji v Dubaji postoupila, ale domů poslala Muchovou

Ze souboje českých tenistek v Dubaji vyšla vítězně Kateřina Siniaková, jež v 1. kole porazila Karolínu Muchovou za téměř dvě hodiny 6:4, 4:6, 6:0 a ukončila sérii šesti proher. Z vítězství ve dvouhře se předtím Siniaková v hlavní soutěži naposledy radovala v září v Pekingu, kde došla do třetího kola.

Dubaj (Aktualizováno: 18:44 18. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Siniaková, která v Dubaji v posledním kole kvalifikace odvrátila Belgičance Alison van Uytvanckové čtyři mečboly, vstoupila do utkání soustředěně. Držela si podání a díky brejku ve třetí hře set získala.

Strýcová i Vondroušová v Dubaji postoupily, Clijstersové návrat po sedmileté pauze nevyšel

Číst článek

Ve druhé sadě Muchová, jež nedávno ukončila spolupráci se slovenským koučem Emilem Miškem a v Dubaji ji doprovází fyzioterapeut a sparingpartner Miroslav Herzán, znovu zaváhala jako první, ale ztracený servis si hned vzápětí vzala zpět. Za stavu 4:4 odvrátila brejkbol a vzápětí jí Siniaková dvěma dvojchybami pomohla k zisku setu.

Siniakovou ale nevydařený závěr druhé sady nerozhodil a v rozhodujícím setu nadělila Muchové, která je na žebříčku o 31 míst výš, „kanára“.

Ve druhém kole se rodačka z Hradce Králové utká překvapivě s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, jež zaskočila americkou šampionku Australian Open Sofii Keninovou.

Muchová, která loni prožila průlomový rok, se letos trápí. V Brisbane vypadla 24. hráčka žebříčku v prvním kole a na grandslamovém Australian Open ve druhém.

Plíškovou čeká Francouzka

Světová trojka Karolína Plíšková začne v Dubaji proti Francouzce Kristině Mladenovicové, s níž si poradila před měsícem na grandslamu v Melbourne ve dvou setech.

Na úvodní singl se v úterý Plíšková naladila úspěšnou čtyřhrou se sestrou Kristýnou. Barbora Strýcová nenarazí ve 2. kole na deblovou spoluhráčku Sie Šu-wej, neboť tchajwanská tenistka podlehla Chorvatce Petře Martičové.

Šanci na obhajobu trofeje již ztratila Švýcarka Belinda Bencicová. Loňská přemožitelka Petry Kvitové v dubajském finále v divokém třísetovém zápase podlehla Rusce Anastasiji Pavljučenkovové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme