Siniaková si vyšlápla na bývalou světovou jedničku, na turnaji v Římě postoupila i Vondroušová

Kateřině Siniakové se úvod do antukového turnaj v Římě vydařil na výbornou. Česká tenistka porazila bývalou světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou a uspěla po sérii pěti porážek na WTA Tour.

Řím (Aktualizováno: 15:38 15. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po restartu sezony po koronavirové pauze prohrála Siniaková v prvním kole v Praze, v New Yorku i následně na US Open.

České tenistky v Římě: Strýcová slaví první výhru po pauze, postup vybojovala i Bouzková

Číst článek

Přechod na antuku ale 61. hráčce světa vyšel lépe než její favorizované soupeřce, jež hrála ve Flushing Meadows osmifinále. Dvaadvacátá tenistka žebříčku Kerberová zakončila zápas bekhendem do sítě při čtvrtém mečbolu Siniakové.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková zdolala o osm let starší Kerberovou poprvé v kariéře na čtvrtý pokus. Za 70 minut si česká fedcupová reprezentantka připsala první vítězství na WTA Tour od únorového turnaje v Dubaji. Po restartu sezony po koronavirové pauze prohrála Siniaková v prvním kole v Praze, v New Yorku i následně na US Open.

Přechod na antuku ale 61. hráčce světa vyšel lépe než její favorizované soupeřce, jež hrála ve Flushing Meadows osmifinále. Dvaadvacátá tenistka žebříčku Kerberová zakončila zápas bekhendem do sítě při čtvrtém mečbolu Siniakové.

Slaví i Vondroušová

K jednoznačné dvousetové výhře měla našlápnuto také Vondroušová. Nad Doiovou turnajová dvanáctka vedla 6:1 a 4:1, pak se ale japonská kvalifikantka nadechla k velkému obratu. Vyhrála následujících pět gamů a vynutila si třetí set.

V něm si hráčky několikrát vzaly podání, ale žádná neodskočila na větší rozdíl. Až v desáté hře favorizovaná Vondroušová na soupeřku zatlačila a čistou hrou při servisu Doiové zápas ukončila. V druhém kole devatenáctou tenistku žebříčku čeká další hráčka z kvalifikace Arantxa Rusová z Nizozemska.

Siniaková s Vondroušovou tak napodobily krajanky Barboru Strýcovou a Marii Bouzkovou, které na Foru Italicu uspěly v pondělí. Strýcová se v druhém kole střetne s obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou, jež měla na úvod volno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme