Další tenisová hvězda se nakazila koronavirem. Po Dimitrovovi byl pozitivně testován i Čorić

Po Bulharovi Grigoru Dimitrovovi měl pozitivní test na koronavirus další účastník tenisové Adria Tour, Chorvat Borna Čorić. Druhý díl soutěže, kterou uspořádal první hráč světa Srb Novak Djoković, byl v neděli v chorvatském Zadaru předčasně ukončen. Finále mezi Djokovićem a Rusem Andrejem Rubljovem se nehrálo poté, co Dimitrov po návrat do Monaka informoval o svém pozitivním testu.

Tento článek je více než rok starý.

Zadar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Borna Čorič

Borna Čorič | Zdroj: Reuters

V pondělí přišel se stejnou zprávou Čorić, který se v sobotu utkal s Dimitrovem a poté i s Djokovićem. „Cítím se dobře, žádné příznaky nemám,“ uvedl na twitteru třiadvacetiletý hráč, kterému patří 33. místo ve světovém žebříčku.

„Opravdu mě mrzí, že jsem někomu mohl způsobit problémy,“ napsal Čorić a vyzval všechny, s kým byl v posledních dnech v kontaktu, aby se nechali otestovat.

Nakazit se měl i trenér

Podle chorvatských médií se nákaza koronavirem potvrdila také u Dimitrovova kondičního kouče a ještě jednoho nejmenovaného trenéra. „Připravujeme karanténní ubytování pro pozitivně testované hráče i další účastníky, pracujeme na seznamu jejich kontaktů,“ řekl veřejnoprávní televizi HRT náčelník civilní obrany Zadarské župy Šime Vicković.

Úřady na výskyt koronaviru na tenisovém turnaji zareagovaly zpřísněním opatření v regionu, mimo jiné jsou zakázány návštěvy v nemocnicích a ústavech sociální péče.

Tento týden měla Adria Tour pokračovat v Černé Hoře, ale kvůli uzavřeným hranicím byl turnaj již dříve zrušen. Finále se má začátkem července konat v bosenské Banja Luce, ale jeho osud je v současnosti nejistý.

Účastníci série si vysloužili kritiku při první zastávce v Bělehradě, kde se místo dodržování odstupu na kurtu objímali a poté slavili v klubu. Zápasy se hrály před zaplněnými ochozy. Djoković se nechal slyšet, že nechce být testován, když nemá žádné příznaky nemoci covid-19.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme