Turnaje teď musí počkat, vzkazuje Plíšková. Třetí tenistku světa odložení her mrzí, ale našla i pozitiva

Organizátoři olympijských her v úterý rozhodli, že největší sportovní svátek roku 2020 kvůli nákaze koronaviru přesunou na příští rok. Do Tokia se z českých sportovců těšila i teniska Karolína Plíšková, ale jak sama uvedla, momentálně je přednější zdraví. Ve vzkazu, který aktuálně třetí nejlepší tenistka světa poslala Radiožurnálu uvedla, že si sportovci alespoň mohou odpočinout a nabrat nové síly.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Olympijské hry v Tokiu se měly konat od 24. července do 9. srpna. Odloženy budou poprvé za 124 let své existence. Hry se nekonaly ve válečných letech 1916, 1940 a 1944 a v době studené války je v letech 1980 a 1984 ovlivnily bojkoty výprav.

Olympijské hry letos definitivně nebudou, kvůli koronaviru se přesunou na příští rok

Číst článek

„Jsem z toho samozřejmě strašně zklamaná, protože jsem se rozhodla na olympiádě být a tím, že jsem žádnou ještě nezažila, tak jsem se těšila,“ popsala své pocity osmadvacetiletá Plíšková. Do Japonska se těšila i proto, že se jí v asijské metropoli líbí.

„Do Tokia jsem se těšila, protože to město mám ráda. Je to sice velké zklamání, ale určitě je pozitivní, že olympiáda bude příští rok a že není úplně zrušená, protože z toho jsem měla největší obavy.“

Turnaje musí počkat

Plíšková není pochopitelně jediným sportovcem, který se na olympijské hry těšil. Zklamání z jejich odložení neskrývali ani další čeští reprezentanti.

‚Zdraví a bezpečnost mají vždy přednost.‘ Sportovní svět se vyrovnává s odložením olympijských her

Číst článek

„Naděje, že si na ní zahraji, tedy pořád je. Teď ale musíme všichni sportovci počkat, protože na prvním místě je zdraví. Turnaje a olympiáda se odloží, budeme nějakou chvíli doma a načerpáme alespoň novou sílu a příští rok se na to vrhneme,“ uzavřela s nadějí v hlase na aktuální situaci ve světě Plíšková.

Karolína Plíšková se svým manželem a manažerem v jedné osobě:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Someone I love was born today ❤️

Příspěvek sdílený Michal Hrdlička (@michal_hrdlicka),

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme