Krejčíková zvládla otočit náročný zápas s Ostapenkovou a v Melbourne postoupila do osmifinále

Tenistka Barbora Krejčíková vybojovala postup do osmifinále Australian Open. Turnajová čtyřka otočila vývoj utkání 3. kola s Jelenou Ostapenkovou, Lotyšku porazila 2:6, 6:4, 6:4 a v boji o čtvrtfinále se utká s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Melbourne (Aktualizováno: 11:45 21. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková

Tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Dave Hunt | Zdroj: Reuters

Krejčíková se v duelu šampionek Roland Garros set a půl trápila pod palbou úderů Ostapenkové. Často chybovala z forhendu, který trefovala nečistě, a nedokázala proměňovat brejkboly. V prvním setu přišla o podání dvakrát, ve druhém znovu a prohrávala už 1:3.

Přijde rána a člověk ani skoro neví, kde je, popisovala Vondroušová po výhře nad Samsonovovou

Číst článek

Dokázala se ale zvednout, poprvé vzala Lotyšce podání na 2:3, poté znovu čistou hrou v deváté hře a druhou sadu dopodávala.

V rozhodujícím setu Krejčíková rozhodla brejkem hned v prvním gamu a zápas ukončila po dvou hodinách a deseti minutách při třetím mečbolu.

„Byl to náročný zápas, soupeřka hrála velice dobře, bylo to hodně nahoru dolu. Ale věřila jsem, že přijde šance, kdy se chytnu a začnu to otáčet. Hlavně začátek třetího setu byl důležitý, že jsem jí hned dala break a pak už jsem si držela servis do konce zápasu tak, jak to dělají velcí hráči,“ řekla Krejčíková Radiožurnálu.

Krejčíková si postupem do čtvrtého kola vylepšila maximum ve dvouhře v Melbourne. Příště se utká s dvojnásobnou šampionkou turnaje z let 2012 a 2013 Azarenkovou. S bývalou světovou jedničkou se utkala jednou a předloni na turnaji v Ostravě prohrála ve třech setech.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme