Nejlepší hráčka, kometa sezony, deblový pár roku. Krejčíková může v anketě získat až tři ocenění WTA

Tenistka Barbora Krejčíková aspiruje po životní sezoně na tři ceny okruhu WTA. Královna letošního Roland Garros je v nominaci na hráčku roku, tenistku s největším zlepšením a s Kateřinou Siniakovou, mimo jiné za zlato na olympiádě v Tokiu a triumf na Turnaji mistryň, na deblový pár sezony. Organizace WTA zveřejní vítězky v úterý.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková.

Barbora Krejčíková. | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Cenu si naposledy z Češek odnesly právě Krejčíková a Siniaková za nejlepší pár roku 2018. Na individuální ocenění čekají od roku 2011, kdy se tehdejší vítězka Wimbledonu a Turnaje mistryň Petra Kvitová stala hráčkou sezony a dostala i cenu za největší pokrok.

Mezinárodní tenisová federace turnaje v Číně rušit nechce, případ Pcheng Šuaj ale bude dále sledovat

Číst článek

V nejprestižnější kategorii pro hráčku roku jsou konkurentkami Krejčíkové světová jednička a vítězka Wimbledonu Ashleigh Bartyová z Austrálie, šampionka Masters Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, šokující šampionka US Open Britka Emma Raducanuová, Běloruska Aryna Sabalenková, Polka Iga Świateková a Japonka Naomi Ósakaová.

Z Češek byla naposledy adeptkou na hráčku roku Karolína Plíšková, která v letech 2016, 2017 ani 2019 neuspěla. Rekordmankou ankety je Němka Steffi Grafová s osmi prvenstvími, Serena Williamsová a Martina Navrátilová získaly ocenění sedmkrát.

V kategorii za největší zlepšení, v které můžou být pouze tenistky ze světové padesátky, má Krejčíková šanci díky třem titulům ve dvouhře a posunu z 65. místa na začátku roku až na třetí pozici, rok ukončila ve dvouhře jako pětka. Spolu s ní byly v hlasování Španělka Paula Badosaová, Kanaďanka Leylah Fernandezová, Tunisanka Ons Džabúrová, Estonka Anett Kontaveitová, Američanka Jessica Pegulaová a Řekyně Maria Sakkariová.

V deblu skončily Krejčíková se Siniakovou nejlepším párem sezony, Siniaková je světovou jedničkou a Krejčíková dvojkou, takže mají velkou šanci ovládnout i anketu WTA. Proti nim stojí tchajwansko-belgický pár Sie Šu-wej, Elise Mertensová, americko-nizozemská dvojice Nicole Melicharová, Demi Schuursová, Japonky Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová, chilsko-americká dvojice Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková a Australanka Samantha Stosurová s Čang Šuaj z Číny.

Loni byla nejlepší hráčkou Sofia Keninová z USA. Česká tenistka Marie Bouzková obdržela v hlasování hráček cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme