Krejčíková se Siniakovou potvrdily účast na turnaji družstev Poháru Billie Jean Kingové v Praze

Olympijské vítězky ve čtyřhře z Tokia Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková potvrdily start v českém týmu v turnaji tenisových družstev Billie Jean King Cupu v Praze. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková s trofejí

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková s trofejí | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

„Obě olympijské vítězky už start potvrdily, ostatní je v rukou a komunikaci kapitána,“ řekl Kaderka novinářům. Kompletní nominace musí být známa 4. října.

Pohár Billie Jean Kingové bude bez Kvitové, česká tenistka si chce po náročné sezoně odpočinout

Číst článek

Český kapitán Petr Pála nemůže počítat s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou, která se mu už omluvila. V úvahu mohou připadat Karolína Plíšková, Karolína Muchová a stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová. V elitní stovce žebříčku WTA jsou i Tereza Martincová a Marie Bouzková.

Turnaj dvanácti ženských družstev se bude hrát v O2 areně a O2 universum na tvrdém povrchu od 1. do 6. listopadu. Češky zahájí boje ve skupině 1. listopadu duelem s Německem a druhé utkání se Švýcarskem sehrají 4. listopadu. Do semifinále postoupí jen vítězky skupiny.

Přípravy na turnaj jsou v plném proudu. Do Prahy v brzké době dorazí povrchy Rebound Ace, které organizátoři v halách položí 23. října během šesti hodin. „Na podobném povrchu se hrálo třeba finále Davis Cupu na fotbalovém stadionu v Lille nebo exhibice Rogera Federera s Rafaelem Nadalem, při které měli každou půlku kurtu jinou,“ uvedl ředitel turnaje Vojtěch Flégl.

V týdnu po finále ženských družstev je v plánu Turnaj mistryň, který se bude hrát až v mexické Guadalajaře. Organizace WTA alespoň posunula začátek akce na středu. „Měl bych větší radost, kdyby se konal později, ale je to tak a tak to musíme brát,“ prohlásil Kaderka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme