České derby v Ostravě vyhrála Krejčíková, na turnaji končí Kristýna Plíšková

Barbora Krejčíková vyšla na halovém tenisovém turnaji WTA Tour v Ostravě vítězně z duelu domácích kvalifikantek a v prvním kole porazila Terezu Martincovou 7:5 a 6:1. Kristýna Plíšková, která dostala do hlavní soutěže divokou kartu, podlehla Marii Sakkariové z Řecka dvakrát 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 21:33 19. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmifinalistka Roland Garros Krejčíková hrála pestřeji a přesněji, ale bojující Martincová vzdorovala. V prvním setu Krejčíková dvakrát neudržela brejk a sadu dopodávala až napodruhé.

Tenisový turnaj v Ostravě: Kontaveitová je ve druhém kole, postup ve čtyřhře vybojovala Strýcová

Číst článek

Na Martincové se poté projevila únava z náročnějších duelů v kvalifikaci a Krejčíková ve druhé sadě ztratila už jen jednu hru.

O čtvrtfinále bude čtyřiadvacetiletá tenistka hrát s dvojnásobnou šampionkou Australian Open a letošní finalistkou US Open Viktorií Azarenovou z Běloruska, která měla v prvním kole jako čtvrtá nasazená volný los.

Kristýna Plíšková končí

Levou rukou hrající Plíšková (68. WTA) překvapila Sakkariovou při restartu sezony v srpnu na antuce v Palermu. Na tvrdém povrchu v Ostravě mohla jít v prvním setu do vedení 4:2, ale brejkbol nevyužila. Od té doby získala 23. hráčka světa Sakkariová převahu a sestru Karolíny Plíškové zdolala za hodinu a 19 minut.

Ve čtyřhře neuspěla Karolína Muchová. V narychlo složeném týmu s Viktorií Azarenkovou z Běloruska prohrály s lotyšsko-ruskou dvojicí Jelena Ostapenková, Věra Zvonarevová 6:1, 4:6 a 4:10 v super tie-breaku.

Jako první v Ostravě uspěla Estonka Anett Kontaveitová. Osmá nasazená hráčka odvrátila dva mečboly a Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou zdolala 4:6, 6:2 a 7:6.

J&T Banka Ostrava Open 2020 je akcí kategorie Premier a v upraveném kalendáři WTA nahradila čínské dějiště Čeng-čou. V době zákazu sportovních akcí v Česku kvůli opatřením proti šíření covidu-19 dostal turnaj výjimku a koná se bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme