Tenistka Kvitová je v Madridu ve čtvrtfinále, Rusku Kuděrmětovovou udolala ve třech setech

Česká tenistka Petra Kvitová se stala první čtvrtfinalistkou antukového turnaje v Madridu. Trojnásobná šampionka v osmifinále porazila Rusku Veroniku Kuděrmětovovou po setech 6:3, 4:6 a 6:4. O postup do semifinále se utká s první hráčkou světa Ashleigh Bartyovou z Austrálie, která v duelu posledních dvou vítězek Roland Garros zdolala loňskou šampionku Polku Igu Šwiatekovou 7:5, 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 21:03 3. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: SERGIO PEREZ | Zdroj: Reuters

„Dnešní zápas byl mentálně hrozně náročný, na servisu i na returnu. Jsem ráda, že jsem zůstala v klidu a počkala si na svůj moment,“ řekla Kvitová Radiožurnálu k utkání, ve kterém v každém setu rozhodl jediný brejk.

‚Proti top hráčkám rozhodují maličkosti.‘ Muchovou těšilo, jak zvládla s Ósakaovou klíčové momenty

Číst článek

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu měla proti Rusce výborný nástup. Vedla 3:0 a při svém servisu byla jistá.

Ve druhém setu nevyužila tři brejkboly, dva za stavu 4:4. Vzápětí poprvé v utkání přišla o servis a tím i o set. Třetí sadu rozhodla brejkem ve třetí hře díky returnům - jeden trefila na lajnu a připravila si brejkbol, po dalším donutila Kuděrmětovovou chybovat.

Za stavu 5:4 podávala Kvitová na výhru v utkání, ale prohrávala 0:30. Z nesnází se dostala servisem a sedmým esem duel po dvou hodinách a minutě ukončila.

„Děkuji za podporu z hlediště. Jsem ve čtvrtfinále a jsem ráda, že už jsem tady vyhrála tři zápasy. Atmosféra je tu skvělá, během zápasu jsem měla při mečbolech během vytleskávání fanoušků zase husí kůži,“ řekla vítězka turnaje z let 2011, 2015 a 2018.

S Bartyovou má Kvitová bilanci 5:4, na antuce se střetly jednou a Kvitová v roce 2012 na Roland Garros jasně vyhrála. „Má na antuku dobrou hru, umí se klouzat a hraje hodně čopy. Má antuku asi ráda o něco víc než já, ale na zápas se těším. S Ash je to vždy velký boj, což mě baví,“ uvedla Kvitová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:3, 4:6, 6:4.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme