České finále v Bad Homburgu nebude. O titul si zahraje jen Siniaková, Kvitová podlehla Kerberové

Tenistka Kateřina Siniaková si na trávě v Bad Homburgu zahraje po třech a půl letech o titul ve dvouhře na turnaji WTA Tour. V semifinále wimbledonské generálky porazila deblová šampionka z nedávného Roland Garros 6:2, 6:4 Španělku Saru Sorribesovou. O třetí turnajový triumf v kariéře se střetne s Němkou Angelique Kerberovou, která v duelu bývalých wimbledonských šampionek zdolala Petru Kvitovou 3:6, 6:4 a 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Bad Homburg (Aktualizováno: 22:20 25. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Profimedia

Pětadvacetiletá Siniaková je ve finále poprvé od ledna 2018, kdy marně bojovala o titul v Šen-čenu. O třetí turnajový triumf v kariéře se střetne s bývalou wimbledonskou šampionkou - buď krajankou Petrou Kvitovou, nebo domácí Němkou Angelique Kerberovou.

Z Wimbledonu se odhlásila další hvězda, Rumunka Halepová tak titul na travnatém grandslamu neobhájí

Číst článek

Kvůli dešti, který zrušil celý čtvrteční program, musela Siniaková v pátek odehrát dva zápasy. „Snažila jsem se na to připravit, ale nejsem ranní člověk, takže to nebylo jednoduché,“ řekla Siniaková Radiožurnálu.

Oba zápasy ale rodačka z Hradce Králové zvládla bez ztráty sady. Ve čtvrtfinále porazila 7:5, 6:4 Němku Lauru Siegemundovou a následně 2:0 na sety i Sorribesovou.

Siniaková, které patří 76. místo v žebříčku, získala oba své dosavadní tituly v roce 2017. Ve finále na trávě je poprvé. „Cítím se dobře a myslím si, že i hraju dobře. Získala jsem sebevědomí, což mi poslední rok chybělo,“ podotkla česká tenistka.

Drama pro Kerberovou

Dva zápasy musela hrát také Kvitová, jež v odloženém čtvrtfinále zdolala 6:3, 7:6 Argentinku Nadiu Podoroskou. Dvojnásobná wimbledonská vítězka v prvním i druhém kole rozhodla až ve třech setech a bojovat musela i proti Podoroské. Ve druhém setu nevyužila vedení 4:2, v tie-breaku odvrátila setbol a na konečných 12:10 využila pátý mečbol.

Na olympijských hrách v Tokiu se představí celkem pět českých tenistek, muži budou chybět

Číst článek

Své první semifinále na trávě po třech letech začala Kvitová dobře a po brejku ze čtvrté hry v utkání s Kerberovou získala první set. Ve zbytku zápasu doplatila na fakt, že nedokázala udržet náskok. Ve druhém setu přišla o brejk dvakrát a set ztratila po dvou dvojchybách za sebou.

Ve třetím setu získala podání německé tenistky dokonce třikrát, za stavu 6:5 podávala na vítězství, ale nedokázala zápas dotáhnout do vítězného konce. Dvouhodinovou bitvu levaček rozhodl tie-break, v kterém uspěla obecenstvem povzbuzovaná Kerberová poměrem 7:3.

„Dobré znamení je, že kotník vydržel. To je asi nejlepší zpráva týdne,“ pochvalovala si navzdory porážce Kvitová, která hrála první turnaj po třítýdenní zápasové pauze, během níž léčila natržený vaz v kotníku z Roland Garros.

„Tohle je jenom sport, na světě jsou horší věci, jak jsme viděli, co se stalo na jižní Moravě. Tohle je pouze jeden prohraný zápas, to je neporovnatelné. Z prize money přispěju na pomoc nějakou částkou,“ dodala Kvitová.

Tenisový turnaj žen v Bad Homburgu v Německu (tráva, dotace 189 708 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová
(1-ČR) - Podoroská (5-Arg.) 6:3, 7:6 (12:10), Kerberová (4-Něm.) - Anisimovová (USA) 2:6, 6:3, 6:3, Siniaková (ČR) - Siegemundová (8-Něm.) 7:5, 6:4.

Dvouhra - semifinále:
Siniaková
(ČR) - Sorribesová (7-Šp.) 6:2, 6:4, Kerberová (4-Něm.) - Kvitová (1-ČR) 3:6, 6:4, 7:6 (7:3).

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme