Český ženský tenis má své mladé naděje. Na exhibici v Prostějově se předvedly Fruhvirtová s Bartůňkovou

Na úspěchy českých tenistek jsou fanoušci v posledních letech zvyklí a zatím to nevypadá, že by měla úspěšná éra končit. Ve vzájemném duelu v Prostějově to ukázaly i dvě nejmladší hráčky týmové exhibice patnáctiletá Linda Fruhvirtová a o rok mladší Nikola Bartůňková.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová na charitativním turnaji v Prostějově

Patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová na charitativním turnaji v Prostějově | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Kdyby se atraktivita měřila podle délky potlesku, patřil by zápas dvou školaček k těm nejlepším v týmové exhibici. A například i někdejší daviscupový reprezentant Jiří Novák uznale pochválil velkou tenisovou bitvu, když se míjel se šťastnou vítězkou Lindou Fruhvirtovou.

Senzace Vondroušové v soutěži družstev. Na antuce porazila Kvitovou a poslala tým do vedení

Číst článek

„Pořád jsem bojovala o každý míč až do konce a zlepšovala jsem se v průběhu zápasu. Je to pro mě cenné vítězství, protože to nebyl lehký zápas. Navíc došel do super tiebreaku, který nemám moc v oblibě. Zvládla jsem ho ale dobře, za což jsem moc ráda,“ popisuje pro Radiožurnál Fruhvirtová.

Obě mladé tenistky se utkaly také před dvěma týdny v Praze na Štvanici. Tam se mnohem víc dařilo Lindě Fruhvirtové, v Prostějově byla v jednu chvíli hodně blízko od výhry Nikola Bartůňková. Vypracovaly si dva mečboly, které se nakonec neproměnila a zápas prohrála.

„Každý zápas, když spolu hrajeme, tak se zlepšujeme. Jsem ráda za to, že s ní vždycky hraji,“ těší členku dost možná další úspěšné české generace Nikolu Bartůňkovou, kterou krom zápasů s věkově blízkými konkurentkami posouvají i zkušenosti z pobytu s tenisovými hvězdami.

Nervozita i zkušenosti

„Jsem nervózní, i když tam jsou Karolína Plíšková a ostatní. Jsem strašně ráda, že mě podporují a radí mi. Jsou to pro mě velké zkušenosti do budoucna,“ přiznává členka černého týmu Karolíny Plíškové a dost podobně to má i její o rok starší soupeřka.

„Je to super zážitek,“ chválí Linda Fruhvirtová členky svého týmu, tedy růžového týmu Petry Kvitové. Ten je na tom výsledkově v rámci charitativního souboje zatím hůře. Po druhém hracím dni totiž vedl černý výběr pod vedením světové trojky Karolíny Plíškové 5:3 na zápasy.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme