Nosková má jistotu posunu do nejlepší světové stovky. ‚Je to pěkné, byl to můj letošní cíl,‘ raduje se

Při pohledu na žebříček nejlepších tenistek světa do osmnácti let je Česká republika velmoc. Mezi nejlepšími osmi je hned pět Češek. Tou nejlepší je sedmnáctiletá Linda Nosková. Rodačka ze Vsetínska se na seniorském turnaji WTA v Praze dostala do semifinále a díky tomu se poprvé v kariéře podívá ve světovém žebříčku do nejlepší stovky

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Je to moc pěkné. Dala jsem si to za cíl na konci minulého roku, že bych se chtěla do stovky dostat,“ říkala pro Radiožurnál spokojená Nosková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Lindy Noskové po postupu do semifinále turnaje v Praze

Samozřejmě pár bodů ztratí v dalších týdnech kvůli odpočtu z minulého roku, ale sedmnáctiletá Nosková má minimálně na pár týdnů jisté nejhůře 93. místo na světě. Dostal ji tam výborný výkon proti Japonce Hibinové, na kterém byl kaňkou jen výpadek v úvodním setu, kdy najednou ztratila tři gamy v řadě.

„Jako tradičně jsem začala zkoušet nějaké světové údery, které mi nevycházely. Ale potom jsem se vrátila ke hře, se kterou jsem do zápasu původně šla. A set jsem odehrála.“

Linda Nosková to bere s nadhledem a rezervou. Chybu si uvědomila, ale nenechala se jí rozhodit. Zápas i díky skreči soupeřky vyhrála a v semifinále se utká s krajankou Marií Bouzkovou.

„Je to spíš betonářka a je zkušenější. Hraje podobně jako já, možná i o něco rychleji. Už jsme spolu měly sparing na začátku turnaje,“ popisovala Nosková svou semifinálovou soupeřku. 

To slibuje dlouhý a napínavý zápas, na který si ale musí tenistky počkat. Kvůli dešti začne program ve Stromovce až ve 13.30, kdy by měly proti sobě Nosková a Bouzková nastoupit, pokud to už počasí dovolí.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme