Krejčíková je v semifinále turnaje v Linci, dvojici Hradecká-Siniaková čeká zápas o deblový titul

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Linci podruhé v kariéře na okruhu WTA do semifinále dvouhry. Aliaksandru Sasnovičovou z Běloruska porazila hladce 6:3, 6:1 a o finále se v Rakousku utká s vítězkou duelu mezi další Běloruskou nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou a Océane Dodinovou z Francie.

Linec (Rakousko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká

Lucie Hradecká | Zdroj: Reuters

Finálovou účast už mají v Linci jistou české deblistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková, které mohou získat první společný titul. Při obnovené spolupráci po třech letech je čeká finálový duel na okruhu WTA pošesté.

Siniaková s Hradeckou potvrdily roli favoritek, na turnaji v Linci postoupily do semifinále

Číst článek

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková v pátek nedala Sasnovičové ve druhém vzájemném zápase mnoho šancí a postup si zajistila za 67 minut. „Jsem nadšená. Přes obtížnou dobu prožívám výbornou sezonu. Jsem ráda, že jsem ukázala svůj nejlepší tenis, a těším se na semifinále,“ řekla v rozhovoru na kurtu.

O titul si na okruhu WTA zatím zahrála jen v roce 2017 v Norimberku, kde došla z kvalifikace až do finále, v němž nestačila na Kiki Bertensovou. Nyní si může po třech letech finálovou účast zopakovat. „Každý zápas bude těžký, je to turnaj okruhu WTA a jsou tady skvělé hráčky. Pokusím se hrát svoji hru a být soustředěná,“ řekla Krejčíková.

Siniaková poslední roky hraje čtyřhru s Krejčíkovou, ale ta v závěru sezony, zvlášť po nemoci z Ostravy, šetří síly na dvouhru. Spolu s Hradeckou se naposledy Siniaková představily na US Open v roce 2017.

V linecké hale splnily roli nasazených jedniček i proti rumunsko-španělské dvojici Irina Baraová, Sara Sorribesová vítězstvím 6:3, 3:6 a 10:5. Hradecká má zatím 24 deblových trofejí, Siniaková osm.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 225 500 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Krejčíková (ČR) - Sasnovičová (Běl.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Siniaková (1-ČR) - Baraová, Sorribesová (3-Rum./Šp.) 6:3, 3:6, 10:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme