Modlila jsem se, abych předvedla aspoň něco, říkala Martincová. Teď ji čeká na Štvanici finále

Na pražské Štvanici už je rozhodnuto, kdo se utká ve finále tenisového LiveScore Cupu. V pátek odpoledne postup vybojovala světová trojka Karolína Plíšková, už o den dřív se nečekanou finalistkou stala Tereza Martincová, která na turnaji původně ani neměla startovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová.

Tereza Martincová. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Teď už si může říkat, že má štěstí, že jela nebo v tomto případě hrála kolem. Tereza Martincová je členkou 1. ČLTK na Štvanici, takže byla nablízku, když se Markéta Vondroušová kvůli zranění odhlásila z turnaje. A přestože se necítila úplně fit, příležitost zahrát si s předními českými, a v tomto případě i světovými, tenistkami uvítala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Modlila jsem se, abych předvedla aspoň něco, říkala Martincová. Potom postoupila na Štvanici do finále

„Říkala jsem, že příležitost hrát s takovými holkami neodmítnu. A že i když třeba nebudu připravená, tak si s nimi chci zahrát,“ řekla Tereza Martincová, přestože za sebou asi sedm hodin tréninkového hraní ve dvou dnech, když ji na konci toho druhého měl čekat soutěžní zápas s Kristýnou Plíškovou. A to ještě v pondělí vyzkoušela boxérskou přípravu.

„Jak teď máme víc volna, tak se najdou i jiné aktivity. Musím říct, že to byl slušný záhul,“ usmívala se Martincová. „V úterý jsem hrála asi čtyři a půl hodiny a ve středu dvě a půl hodiny v kuse. Říkala jsem si, že toho nahraju co nejvíc, ale nečekala jsem, že mě pak bude čekat nějaký zápas. Jen jsem se modlila, abych předvedla aspoň něco,“ říkala Martincová.

Ostuda to nakonec nebyla, Kristýnu Plíškovou udolala ve dvou dnech, protože utkání přerušily šero a déšť, v rozhodujícím třetím setu. A podobně dlouhý zápas ji čekal hned vzápětí s Karolínou Muchovou.

Martincovou vyzve ve finále domácího turnaje Plíšková. Světová trojka smetla Siniakovou

Číst článek

„Cením si toho, že jsem to vydržela,“ vyprávěla spokojená Martincová po zápase.

I v pátek si chtěla si aspoň krátce zatrénovat před sobotním finálovým zápasem, ve kterém si zahraje s vítězkou skupiny A - světovou trojkou Karolínou Plíškovou.

„Kdyby to byla Kája, tak to bych se těšila určitě. Každý míček dobrý,“ říkala Martincová ještě předtím, než věděla, že se skutečně střetne právě s Karolínou Plíškovou.

Ta si účast ve finále zajistila v pátek, když jasně porazila Kateřinu Siniakovou 6:1 a 6:0. Sobotní finále je na programu od 17.00.

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme