Tenistka Lucie Šafářová ukončila sezonu. Ohledně pokračování kariéry se ještě rozhodne

Tenistka Lucie Šafářová ukončila po turnaji v Québecu sezonu. Bývalá finalistka Roland Garros oznámila brzký konec svého tenisového roku na sociálních sítích. Jednatřicetiletá hráčka neuvedla, jestli bude v kariéře pokračovat.

Tento článek je více než rok starý.

Québec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová zvládla vstup do US Open

Lucie Šafářová | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Sezona 2018 pro mě končí trochu brzy. Nebyl to lehký rok s vleklými zdravotními problémy, přesto jsem si užila hodně zábavy. Budu mít hodně vzpomínek z kurtu i mimo něj. Nejoblíbenější částí byl návrat týmu Bucie,“ napsala Šafářová.

Střídání generací. Šafářová i Strýcová přemýšlí o konci, Česko ale o zastoupení ve špičce nepřijde

Číst článek

S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála pět grandslamů ve čtyřhře, se letos představila ve Wimbledonu po více než roce.

Šafářová letos vynechala od dubna tři měsíce a pak omezovala program. Po Wimbledonu hrála jen v Montrealu, na US Open a v Québecu. V roce 2018 odehrála pouze jedenáct turnajů s bilancí 12 výher a 11 porážek.

Na závěr svého oznámení na sociálních sítích Šafářová poděkovala fanouškům za podporu. O svém dalším působení na tenisové scéně se nezmínila.

V Paříži, Wimbledonu i na US Open ale naznačovala, že přemýšlí o konci kariéry. Rozhodnutá nebyla a pokračování nechávala otevřené. „Nechci říkat nic, je to závislé na zdravotním stavu,“ řekla na antukovém Roland Garros a po výhře v 1. kole v New Yorku brněnská rodačka dodala: „Bude dost záležet na mém žebříčku (dvouhry).“ Bývalá pátá hráčka světa je aktuálně na 91. místě.

Předčasně ukončila sezonu i v minulém roce, a to kvůli zánět šlachy v levém zápěstí. Letos léčila virózu, pak bakteriální infekci a k tomu bolesti kloubů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme