Rosol proletěl kvalifikací bez ztráty setu a po pěti letech zažije Wimbledon, Kolář šanci promarnil

Šestatřicetiletý tenista Lukáš Rosol si po pěti letech zahraje v hlavní soutěži Wimbledonu, kde v roce 2012 šokoval vítězstvím nad Rafaelem Nadalem. Dvojnásobný daviscupový šampion dnes v závěrečném kole kvalifikace porazil 7:6, 7:6, 6:4 Argentince Renza Oliva a tříkolovou soutěží prošel bez ztráty setu. Poslední krok naopak nezvládl Zdeněk Kolář.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol na Wimbledonu v roce 2017

Lukáš Rosol na Wimbledonu v roce 2017 | Zdroj: Profimedia

Brněnský rodák Rosol vstupoval do kvalifikace po sérii čtyř porážek, ale na trávě v londýnském Roehamptonu ožil.

Zase jsem zažehla jiskru. Tenis miluju, pochvalovala si Williamsová úspěšný návrat na kurty

Číst článek

Díky sedmi vyhraným setům za sebou si 278. tenista světového žebříčku zahraje Wimbledon poprvé od roku 2017, kdy také zaznamenal svou poslední výhru v hlavní soutěži grandslamu. Poté se Rosol představil už jen na Roland Garros 2019, kde vypadl v 1. kole.

Ze svých výkonů na travnatých dvorcích All England Clubu ale bude Rosol s největším úsměvem vzpomínat na 28. červen 2012. Tehdy v pětisetové bitvě druhého kola vyřadil velikána Rafaela Nadala a postaral se o největší senzaci ročníku.

Rozhodující set památného utkání mezi Lukášem Rosolem a Rafaelem Nadalem: 

Druhý český hráč v kvalifikačním cyklu Zdeněk Kolář nenaplnil roli žebříčkového favorita a coby čtvrtý nasazený ztroskotal v posledním kvalifikačním kole. Pětadvacetiletý tenista, jenž na květnovém Roland Garros při grandslamové premiéře postoupil do druhého kola, podlehl 7:6, 6:7, 1:6, 6:7 Andreovi Vavassorimu z Itálie.

Turnaj se bude losovat v pátek.

Výsledky kvalifikace tenisového Wimbledonu

Kvalifikace na tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):

Muži - 3. kolo:

Rosol (ČR) - Olivo (Arg.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 6:4, Vavassori (It.) - Kolář (4-ČR) 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:1, 7:6 (7:5).
 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme