Siniaková předvedla obrat a v Madridu postoupila do druhého kola. Ostatní Češky skončily

Kateřina Siniaková jako třetí česká tenistka postoupila na turnaji v Madridu do druhého kola. Na úvod se jí povedl velký obrat proti chorvatské soupeřce Aně Konjuhové, od které v prvním setu inkasovala takzvaného kanára, další dvě sady ale vyhrála 6:4 a 6:2. Nedařilo se naopak trojnásobné šampionce Petře Kvitové, talentované Lindě Fruhvirtové a s turnajem se rozloučila i Tereza Martincová.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 20:07 29. 4. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Siniaková napodobila Karolínu Muchovou a Marii Bouzkovou, které zápasy 1. kola zvládly už ve čtvrtek. Proti Konjuhové sice prohrála prvních sedm her, ale ve zbytku utkání už 51. hráčka světa ztratila jen jednou servis a o patnáct míst hůře umístěnou soupeřku ve třetím vzájemném utkání poprvé porazila.

Bouzková překvapila v Madridu Plíškovou a je ve druhém kole, postup slaví i Muchová

Číst článek

Ostatní skončily

Dvaatřicetiletá Kvitová, jež ve španělské metropoli triumfovala v letech 2011, 2015 a 2018, nezvládla v uplynulých týdnech úvodní zápasy v Charlestonu ani ve Stuttgartu.

Proti Teichmannové musela od počátku dotahovat, její hru ale brzdil velký počet nevynucených chyb, kterých nakonec nasbírala 40 oproti 14 vítězným míčům.

Šestnáctileté Fruhvirtové se na rozdíl od předchozích turnajů v Miami a Charlestonu nepodařilo využít volné karty od pořadatelů k vítězství v 1. kole. Aktuálně 205. hráčka světa podlehla 3:6, 4:6 o dvacet let starší Estonce Kaie Kanepiové, jež je o 150 míst v žebříčku výš.

Talentované Češce, jež hrála s obvázaným levým stehnem, se nepodařilo odvrátit ani jeden ze čtyř brejkbolů. Soupeřce, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, vzala servis dvakrát.

Martincová znovu po dvou týdnech podlehla Britce Emmě Raducanuové. Česká tenistka nestačila na loňskou vítězku US Open v utkání pražské kvalifikace o postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu a v pátek prohrála 6:7, 0:6.

Martincová v prvním setu vedla 5:2 a v dalším gamu měla dva setboly, světová jedenáctka ale sadu dotáhla k vítězství v tie-breaku a v druhém setu už Češka nestačila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme