Na český souboj v Římě nedojde. Kvitová nestačila na Zvonarevovou, dál jdou Plíšková a Krejčíková

Do třetího kola antukového turnaje v Římě postoupila z českých tenistek zatím jen Karolína Plíšková. Turnajová devítka, loňská finalistka a vítězka turnaje z roku 2019 zdolala Anastasiji Sevastovovou z Lotyšska 6:2, 6:3. V dalším kole se mohla utkat s Petrou Kvitovou, ta ale prohrála s ruskou kvalifikantkou Věrou Zvonarevovou 4:6, 6:3 a 4:6. Do osmifinále postoupila Barbora Krejčíková, jež zdolala 6:1, 6:4 čtvrtou nasazenou Sofii Keninovou z USA.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 17:35 12. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE | Zdroj: Reuters

Zatímco začátkem března v Dubaji uspěla Plíšková proti Sevastovové až po třísetovém boji, tentokrát zvládla zápas lépe. V prvním setu získala od stavu 1:2 pět gamů.

Římské památky se jí líbí, místní tenisový turnaj už méně. ‚Míče tu létají jinak,‘ popisuje Kvitová

Číst článek

Ve druhém setu vedla 4:1, pak sice měla problém při vlastním podání, za stavu 5:2 zápas nedopodávala, ale duel ukončila při servisu soupeřky. Proměnila druhý mečbol.

„Dneska se mi hrálo výborně. Nechci říkat, že jsem se cítila nejlépe během této sezony, ale určitě to byl jeden z nejlepších zápasů,“ řekla Plíšková Radiožurnálu. Oproti předchozím turnajům navíc může stejně jako další tenistky využít lehce uvolněná koronavirová opatření.

„Poprvé se můžeme jít projít na dvě hodiny ven, což je skvělé. Třeba do restaurace samozřejmě nesmíme, ale podívat se po městě, na památky a podobně. Pomůže to psychice i lepší náladě,“ popisovala česká tenistka.

Kvitová nezvládla třísetovou bitvu

Turnajová jedenáctka Kvitová stejně jako v prvním kole nezačala dobře a v úvodním setu prohrávala 2:5. Snížila na 4:5 a měla brejkbol, ale nakonec při čtvrtém setbolu chybovala. 

‚Čeká mě jiná a důležitější etapa v životě.‘ Končící tenistka Strýcová se těší na rodičovské povinnosti

Číst článek

Na úvod druhého setu ztratila servis, ale pak se rozehrála a posunula zápas do třetí sady.

Kvitová hrála se Zvonarevovou poprvé po deseti letech a v rozhodujícím setu vedla 2:0, jenže pak ztratila pět her. Zvládla odvrátit dva mečboly, jeden při svém podání po vítězné ráně na lajnu, a druhý o hru později díky dvojchybě soupeřky.

Za stavu 4:5 podávala a vedla 40:15, ale po čtyřech chybách v řadě přišla posedmé o servis a prohrála po dvou hodinách a 23 minutách.

Krejčíková zaskočila favoritku

Čtyřicátá hráčka žebříčku Krejčíková si připsala cenné vítězství nad pátou tenistkou světa Keninovou, kterou v prvním vzájemném duelu porazila za hodinu a čtvrt. Loňská vítězka Australian Open, které se zatím letos nedaří, prohrála i třetí letošní zápas na antuce.

Příští soupeřkou Krejčíkové bude další favorizovaná soupeřka Iga Šwiateková z Polska, přemožitelka Keninové z loňského finále Roland Garros.

Se soutěží se ve druhém kole rozloučila Japonka Naomi Ósakaová. Turnajová dvojka prohrála s Američankou Jessicou Pegulaovou 6:7 a 2:6. Vypadla také americká hvězda Serena Williamsová, jež v jubilejním 1000. zápase kariéry podlehla 6:7, 5:7 Argentince Nadie Podoroské. Devětatřicetiletá vítězka 23 grandslamů hrála první utkání od porážky s Ósakaovou v semifinále Australian Open před téměř čtvrt rokem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (9-ČR) - Sevastovová (Lot.) 6:2, 6:3, Bartyová (1-Austr.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 6:1, Zvonarevová (Rus.) - Kvitová (11-ČR) 6:4, 3:6, 6:4, Pegulaová (USA) - Ósakaová (2-Jap.) 7:6 (7:2), 6:2, Svitolinová (5-Ukr.) - Anisimovová (USA) 2:6, 6:3, 6:4, Gauffová (USA) - Sakkariová (17-Řec.) 6:1, 1:6, 6:1, Kuděrmětovová (Rus.) - Garciaová (Fr.) 6:4, 6:4, Krejčíková (ČR) - Keninová (4-USA) 6:1, 6:4, Podoroská (Arg.) - S. Williamsová (8-USA) 7:6 (8:6), 7:5, Šwiateková (15-Pol.) - Keysová (USA) 7:5, 6:1, Ostapenková (Lot.) - Tomljanovicová (Austr.) 6:2, 7:6 (7:3), Martičová (Chorv.) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:3.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme