Bouzková nadělila soupeřce kanára. S Kvitovou a Vondroušovou je v Indian Wells ve třetím kole

Marie Bouzková postoupila na elitním turnaji v Indian Wells jako třetí česká tenistka do 3. kola. Proti Jessice Pegulaové předvedla velký obrat korunovaný „kanárem“ a vítězstvím nad čtrnáctou nasazenou Američankou 5:7, 6:2 a 6:0 napodobila Petru Kvitovou a Markétu Vondroušovou. Naopak Tereza Martincová podlehla španělské obhájkyni titulu a turnajové pětce Paule Badosaové 2:6 a 6:7.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Další soupeřkou Bouzkové bude Ruska Veronika Kuděrmětovová, jež vyřadila čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Naomi Ósakaovou. Japonka zápas proplakala, po výkřiku diváka, že „je marná“.

Plíškové návrat po dlouhém zranění nevyšel, v Indian Wells podlehla ve třech setech Koviničové

Číst článek

Tenistka, jež loni po bojkotu novinářů odstoupila z French Open a v závěru sezony nehrála kvůli psychickým obtížím, podlehla Kuděrmětovové 0:6 a 4:6.

První letošní porážku odvrátil po strhujícím závěru držitel rekordních 21 grandslamů Rafael Nadal. Pětatřicetiletý Španěl, jenž ovládl v Melbourne přípravný turnaj, poté i Australian Open a v únoru triumfoval v Acapulcu, prohrával se Sebastianem Kordou ve třetím setu 2:5. Syna bývalého českého tenisty Petra Kordy však udolal po dvou a půl hodinách 6:2, 1:6 a 7:6, v tie-breaku 7:3.

Nadal v sobotu v Indian Wells opět prokázal pevné nervy. Lednové finále Australian Open totiž s Daniilem Medveděvěm otočil z 0:2 na sety.

Miami bez Nadala

Po vynucené pauze míří Djoković na antuku. Sezonu začne v Monte Carlu

Číst článek

„Měl jsme podobný pocit jako tehdy. Sebastian hrál fantasticky. Ale i když už jsem si myslel, že jsem blízko porážky, neznamená to, že to nebudu dál zkoušet a bojovat,“ řekl Nadal.

Kordovi chyběl jediný game a dvakrát podával na vítězství. „Začal hrát jinak. Posunul se blíž k základní čáře, změnil taktiku. Ale hlavně já nezahrál dobré gamy a on toho využil,“ litoval jednadvacetiletý Američan, jenž měl jedinečnou šanci ukončit Nadalovu vítěznou sérii v této sezoně. Španěl však i šestnáctý zápas zvládl.

Ještě před ním se Nadal odhlásil z dalšího podniku Masters v Miami, jenž následuje po Indian Wells. Po ženské světové jedničce Australance Ashleigh Bartyové a Srbovi Novaku Djokovičovi je další hvězdou, kterou letos diváci na Floridě neuvidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme