Tenistka Vondroušová vyřadila v Indian Wells světovou čtrnáctku, Berdych končí

Tenistka Markéta Vondroušová postoupila na turnaji v Indian Wells do 3. kola. Světovou čtrnáctku Darju Kasatkinovou z Ruska deklasovala 6:2, 6:1. Tomáš Berdych naopak nestačil na Španěla Lopéze a v turnaji končí, stejně jako Barbora Strýcová po porážce od Rumunky Halepové.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells (Aktualizováno: 7:14 9. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Česká tenistka Markéta Vondroušová | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Vondroušová došla vloni v Indian Wells až do osmifinále a i letos se jí na tvrdém povrchu v Kalifornii daří. Finalistka únorového turnaje v Budapešti neztratila set v prvním ani ve druhém kole.

Zápasu s Kasatkinovou mladá česká hráčka jednoznačně dominovala. Jediný brejkbol favorizované soupeřky odvrátila, sama jí v obou setech sebrala dvakrát podání a mečbol proměnila esem. Podařila se jí tak odplata za porážku v dosud jediném vzájemném utkání na předloňském Roland Garros.

Berdych končí po prvním zápase

Česká jednička nestačila na Španěla Feliciana Lopéze. Berdych sedmatřicetiletému Lopézovi podlehl, když ztratil zápas ve dvou zkrácených hrách 6:7, 6:7. Český tenista neměl v zápase ani jednu brejkovou příležitost.

Je to první turnaj v sezoně, kde Berdych vypadl už po prvním zápase. 

S „pátým grandslamem“ se rozloučila také Barbora Strýcová. Plzeňské rodačce přisoudil los pro druhé kolo světovou dvojku Simonu Halepovou, která po hodině a půl vyhrála 6:2 a 6:4, přestože ji Češka hned třikrát sebrala podání. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 8,359.455 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
F. López (Šp.) - Berdych (ČR) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2), Albot (Mold.) - Copil (Rum.) 6:2, 6:2, Hurkacz (Pol.) - Young (USA) 6:3, 6:3, Gojowczyk (Něm.) - Seppi (It.) 7:5, 6:4.

Ženy (dotace 8,359.455 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vondroušová (ČR) - Kasatkinová (14-Rus.) 6:2, 6:1, Bradyová (USA) - Garciaová (19-Fr.) 6:3, 3:6, 6:0, Muguruzaová (20-Šp.) - Davisová (USA) 6:1, 6:3.

ČTK, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme