Bouzková vzdala a Kvitová jde v Madridu do druhého kola, Vondroušová a Krejčíková končí

Tenistka Markéta Vondroušová skončila při své premiéře na antukovém turnaji v Madridu v prvním kole. V utkání hraném kvůli dešti pod střechou podlehla Angelique Kerberové 6:7 a 1:6. Němka v dalším utkání narazí na Petru Kvitovou, které vzdala utkání krajanka Marie Bouzková za stavu 6:2 a 2:3, protože si ve druhé sadě poranila při pádu palec pravé ruky.

Madrid (Aktualizováno: 16:25 29. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Kvitová vstoupila do utkání brejkem, ale pak o podání přišla, i když už vedla 40:0. Od stavu 1:2 dominovala a set ukončila čistou hrou.

Bojující Bouzková vzala ve druhé sadě Kvitové servis na 2:0, ale při svém podání se zranila. Při dobíhání míče spadla a přimáčkla si raketou palec k zemi.

„V tom druhém setu ona udělala tři takové zvláštní věci a najednou mi to trochu uteklo. Maruška pak nešťastně uklouzla a bylo to pro ni pak asi trochu těžší. Já jsem pak začala hrát zase dobře, tak je mi líto, že to ten zápas tak dopadl, protože byl na dobré úrovni. Doufám, že bude brzy v pořádku,“ sdělila své dojmy z utkání Kvitová Radiožurnálu.

Bouzková přerušila kvůli bolesti game a nechala si palec i odřené koleno ošetřit. Po návratu na kurt hrála přes bolest, ale podání si podržela a zvýšila na 3:0.

Další dvě hry ztratila a v následném gamu už za stavu 15:15 pokračovat nemohla. Se slzami v očích odstoupila.

Vondroušová ani Krejčíková

V souboji levaček začala Vondroušová dobře, ale o brejk na 2:0 hned přišla a vyrovnaný set rozhodl tie-break.

I ten byl těsný a Češka ho ztratila poměrem 5:7. Ve druhém setu už na aktivně hrající trojnásobnou grandslamovou vítězku nestačila, za patnáct minut prohrávala 0:5. „Kanára“ odvrátila při svém podání, ale obrat soupeřka nepřipustila.

V madridské dvouhře neuspěla ani třetí česká debutantka Barbora Krejčíková, která prohrála s domácí držitelkou divoké karty Paulou Badosaovou 1:6 a 5:7.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme