Karolína Plíšková proměnila až sedmý mečbol, v Miami postoupil i Berdych

Tenistka Karolína Plíšková na turnaji v Miami postoupila do čtvrtfinále. Tchajwanku Su-Wei Hsieh porazila po a půl hodinách v tie-breaku třetího setu. Tomáš Berdych porazil Japonce Nišioku.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (Aktualizováno: 20:13 24. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kristýna Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Po dvou a půl hodinách tenisové bitvy, ze které více než polovinu zabral třetí set, postoupila Karolína Plíšková do osmifinále, kde ji čeká Kazaška s blízkým vztahem k Česku Zarina Dijasová, aktuálně 56. hráčka světového žebříčku.

Kvitová v Miami udolala mladou Bělorusku, postoupila do 3. kola

Číst článek

Zápas Su-Wei Hsieh se v úvodu vyvíjel dobře. Plíšková v prvním setu rychle vedla 5:1, pak sice jednou přišla o servis, přesto první sadu dopodávala. Pak ale české světové šestce odešlo podání a na kurtu začala dominovat Tchajwanka. Plíšková ve druhém setu uhrála jediný gem a 70 minut bylo srovnáno.

Rozhodující set trval víc než oba předcházející dohromady. Obě tenistky si hlídaly podání až do stavu 4:3 pro Plíškovou, pak teprve rodačka z Loun prolomila servis soupeřky.

V následující hře mohla Plíšková potvrdit postup, ale promarnila tři mečboly, další dva při následném podání Su-Wei Hsieh a šestý za stavu 6:5. Drobná Tchajwanka všechny situace úspěšně ubránila.

Rozhodl až tie-break. Plíšková téměř okamžitě vedla 5:1, ale nechala se dotáhnout na rozdíl jediného míč, pak se dostala k sedmému mečbolu, který konečně proměnila.

Na stejném kurtu po Plíškové nastoupil Tomáš Berdych k zápasu druhého kola proti Japonci Nišiokovi a zdržel jsem jen 75 minut. 374. hráče světa porazill po jednoznačném průběhu 6:1 a 6:4.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7,972.535 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (Cze) - Nišioka (Jap) 6:1, 6:4, A. Zverev (4-Něm.) - Medveděv (Rus.) 6:4, 1:6, 7:6 (7:5), Shapovalov (Kan.) - Džumhur (24-Bosna) 6:1, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková (5-ČR ) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:4, 1:6, 7:6 (7:4), Dijasová (Kaz.) - Witthöftová (Něm.) 4:6, 7:5, 6:0.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme