Siniaková a Vondroušová vyhrály první kolo v Miami, Berdych se odhlásil

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila do druhého kola štědře dotovaného turnaje v Miami. V úvodním zápase porazila Číňanku Čeng Saj-saj ve dvou setech. Český souboj zvládla Markéta Vondroušová proti Barboře Strýcové. Tomáš Berdych se z turnaje odhlásil kvůli problémům se zády.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (Aktualizováno: 23:09 20. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Kateřina Siniaková vyhrála teprve druhý zápas v hlavní soutěži na okruhu WTA v letošním roce, v Miami porazila čínskou soupeřku Čeng Saj-saj za necelou hodinu a půl ve dvou setech 6:3 a 6:1.

Proti soupeřkám i astmatu. Petra Kvitová má v Miami další šanci stát se světovou jedničkou

Číst článek

Tenistka z Hradce Králové vstoupila do zápasu skvěle. Po komplikacích v úvodním servírovacím gemu začala na kurtu dominovat a rychle vedla 5:0. Pak sice zvolnila, přesto dokázala po 45 minutách využít druhý setbol.

Druhá sada trvala ještě kratší dobu. 42. hráčka světového žebříčku se tlačila na podání své o tři příčky lépe postavené soupeřky. Využila tři brejkboly ze čtyř a sama žádný nepřipustila. Ve druhém kole se utká s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou. 

Český souboj v prvním kole tenisového turnaje v Miami vyhrála devatenáctiletá Markéta Vondroušová, jež porazila 6:3, 6:2 o třináct let starší Barboru Strýcovou. 

Vítězka českého duelu bude mít ve druhém kole rovněž za soupeřku Lotyšku, tentokrát Jelenu Ostapenkovou. 

Tomáš Berdych do zápasu prvního kola proti Bernardu Tomicovi nenastoupil, znovu ho trápí záda, kvůli kterých vynechal velkou část loňské sezony.

„Má záda nejsou ve stoprocentním stavu a musím být opatrný. Potřebuju čas, abych se zotavil a byl zase silný,“ napsal na twitteru Berdych.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme